Ținuta ideală pentru Sărbători! Designerul vestimentar Ștefania Borodi oferă câteva sfaturi doamnelor și domnișoarelor

Designerul Ştefania Borodi, care de peste zece ani creează ţinute vestimentare pictate manual, vine cu câteva idei pentru doamnele și domnișoarele curioase să afle care sunt ultimele tendințe în materie de modă, de care ar putea să țină cont pentru a străluci de Sărbători.

Ce ținute sunt potrivite pentru petrecerea dintre ani, pe ce se va pune accent anul viitor? Despre toate acestea vorbește designerul Ștefania Borodi.

Pentru evenimentele specifice finalului de an, recomand doamnelor să poarte rochii simple, accesorizate cu cercei hand made care să pună ţinuta în valoare. De asemenea, le sugerez să opteze pentru serviciile unui designer sau ale unei croitorese pentru realizarea ținutelor. În acest mod, vor purta rochii realizate în mod personalizat pentru corpul şi trăsăturile fiecăreia. Să fim foarte creative, să purtăm produse hand made (cercei, brăţări, accesorii pentru păr, brâuri pentru rochii, etc). Dacă vă pasionează acest domeniu, le puteţi realiza acasă. Puteți folosi surse de inspirație, cum sunt revistele de profil, în cazul în care nu avem siguranţa unei ţinute. Eu asta îi învăț pe copiii cărora le predau la școală. Din clasa a V-a până în clasa a XII-a facem diverse obiecte, ghiozdane, pălării. În artă și culoare, cantitățile cromatice contează foarte mult. De aceea trebuie să creăm echilibru prin opțiunile noastre.

Pentru petrecerea de Revelion, unei doamne de vârstă medie, 30-40 de ani, i-aş realiza următoarea ţinută: o rochie în formă de A, midi ca lungime, la care as adăuga un decor dintr-o bucată de material pe care sunt cusute alte mici bucăţele (un colaj realizat din bucă tele strălucitoare şi mate); această bucată de material aş poziţiona-o în partea din faţă a rochiei. Sugerez să asorteze rochia cu un palton în linie dreaptă sau cu o blană simplă. Agreez accesoriile mici, delicate, indiferent unde sunt ele aşezate.

În anul 2018, accentul este pe o abordare caldă din punct de vedere cromatic, pe culorile toamnei, gama de maro-uri, ocru până la orange, dar se poartă şi culorile reci: de la verde, violet, albastru spre gri-uri. Rămâne în trend partea strălucitoare de argintiu, auriu. Anul viitor nu sunt agreate culori vedeta deoarece de mai bine de 10 ani, în modă, nu mai există lucruri care să se inventeze, ele doar se reinventează. Astăzi, designerii se inspiră din elementele trecutului, care au fost foarte bine gândite şi le reinventează”.

Acestea sunt câteva sfaturi utile pe care designerul Ștefania Borodi le oferă doamnelor și domnișoarelor care vor să țină pasul cu moda.

error: Content is protected !!