TONCIU: Intervenție contracronometru pentru a salva o persoană prinsă sub un mal de pământ

 

 

Echipajele de intervenție din județul Bistrița-Năsăud fac eforturi pentru a salva viața unei persoane care a fost prinsă sub un mal de pământ. Incidentul s-a produs pe raza localității Tonciu din județul Bistrița-Năsăud.

La fața locului intervin mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, printre care un echipaj de descarcerare, două echipaje SMURD de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, precum și o autospecială de lucru cu apă și spumă.

Intervenția este în plină desfășurare.

Reamintim că în urmă cu o săptămână, un alt accident de acest fel s-a produs în localitatea Mărișelu, acesta soldându-se cu decesul unui tânăr de doar 24 de ani.

Pompierii bistrițeni atrag atenția că în momentul în care se execută astfel de lucrări este vital ca malurile de pământ să fie stabilizate, să fie înlăturat riscul surpării, atât pentru siguranța muncitorilor, cât și pentru siguranța salvatorilor care duc lupte contracronometru pentru salvarea vieților în situații limită!

ACTUALIZARE

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, victima surprinsă sub malul de pământ a fost scoasă de către colegii de muncă. Aceasta este conștientă, cooperantă.

Pompierii bistrițeni spun că în sezonul cald au loc multe lucrări care presupun săpături (canalizări, fundații, consolidări și multe altele). Muncitorii care execută astfel de lucrări trebuie să coboare în șanțurile adânci doar în cușcă specială de protectie. Folosind acest tip de echipament de protectie tragediile vor fi evitate. 

FOTO: arhivă

error: Content is protected !!