TOP 3 priorități ale candidatului Ioan Turc pentru un nou mandat de primar al Bistriței

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a prezentat miercuri seara, într-o emisiune la Ziar de Bistrița, trei dintre prioritățile sale pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Bistrița.

1. Străzi și trotuare

Potrivit candidatului PNL, una dintre prioritățile sale pentru cel de-al doilea mandat o reprezintă situația străzilor și a trotuarelor din municipiu.

Cel mai important proiect este cel legat de starea drumurilor și a trotuarelor din municipiul Bistrița. Continuăm ceea ce s-a făcut prin Linia Verde și prin proiectul de reconfigurare a axei Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului. Eu zic că ce s-a făcut până acum s-a făcut bine, dar îi rog pe oameni să rețină un lucru foarte important: observăm că sunt unele dale care se mișcă. Nu vor rămâne așa pentru că pe de o parte vor fi împănate cu nisip de granulație foarte mică, cu nisip fin, care va opri mișcare, iar pe de altă parte se vor face remedieri acolo unde terenul nu este perfect plan. La fel se vor face remedieri din toate punctele de vedere. Dacă lucrurile nu sunt remediate așa cum oamenii așteaptă să fie și cum, nu recepționăm nicio lucrare”, a spus Ioan Turc.

Tot la capitolul străzi, Ioan Turc afirmă că administrația locală va continua să asfalteze străzile de pământ din municipiu și din localitățile componente, anul acesta fiind propuse pentru asfaltare circa 50 de astfel de străzi. Edilul a reamintit și că Primăria Bistrița are o nouă stație de producere a mixturilor asfaltice, multe din aceste lucrări fiind efectuate prin Direcția de Infrastructură și Servicii, pe capitolul reparații.

2. Parcări

Cea de-a doua prioritate a viitorului mandat al primarului Ioan Turc o reprezintă parcările.

”Am dat drumul unui vast proiect de realizare de parcări în municipiul Bistrița. Pentru prima dată construim în Bistrița parcări etajate. PSD-ul nu a construit nici măcar o parcare. (…) Noi am dat drumul la un proces mare de construire de parcări. În momentul de față construim parcări etajate în Ion Minulescu, în cartierul Ștefan cel Mare, pe Năsăudului. Și mai am o veste foarte bună pentru bistrițeni. Ieri (n.r. – marți) a venit avizul pentru o parcare mare în paralel cu strada Colibiței. Lumea știe unde este blocul Lamă. Ei bine, în dreptul blocului Lamă, dincolo de calea ferată, Primăria are un teren de circa 1 hectar despre care se credea că este terenul CFR. Tot studiind și căutând terenuri pentru parcări, am identificat această suprafață de teren. (…) Venim cu parcare etajată și în zona Colibiței. Reamintesc: 304 locuri de parcare. Venim cu parcare în zona Crinilor și îi rog pe cei care locuiesc în această zonă că nu voi deschide linia dedicată pentru autobuze până când nu vom rezolva problema locurilor de parcare. De aceea tragem tare ca să facem parcări. (…) Au dispărut circa 3800 de locuri de parcare. 1000 deja le-am rezolvat și când spun acest lucru pun la dispoziția oamenilor lista cu locurile de parcare pe care le-am amenajat, inclusiv parcări noi, de la zero. În momentul de față lucrăm la încă 2.046 de noi locuri de parcare care se află în diferite stadii și care sunt împrăștiate prin tot orașul. Eu nu vin să fac cum zice candidatul PSD o singură parcare în Eminescu ca să avem unde parca toți, indiferent că locuim la Han, în Viișoara sau Slătinița. Mergem toți să parcăm în Eminescu. De când lucrez în administrație, eu nu am mai auzit o enormitate mai mare. (…) Orașul are nevoie de parcări peste tot, în toate zonele. De aceea am enumerat parcările pe care le construim în momentul de față. După 30 de ani, în sfârșit construim în Bistrița parcări etajate”, a mai precizat Ioan Turc.

Tot referitor la subiectul parcărilor, Ioan Turc a adăugat că, în ceea ce privește viitoarea parcare pe care municipalitatea o va construi pe terenul de pe strada Bistricioarei, s-a optat pentru varianta unui parteneriat public-privat.

”Nu vreau să angajez banii municipalității pentru un proiect care altminteri este de natură să aducă venituri. Atunci parteneriatul public-privat este, din punctul meu de vedere, o soluție corectă. S-a procedat la fel și în alte orașe din România. Spre exemplu, parcarea din Piața Mihai Viteazul din Cluj-Napoca este o parcare privată, dar toată lumea merge și parchează acolo, în centrul orașului”, a mai spus Ioan Turc în emisiunea moderată de jurnalistul Cosmin Botezat.

3. Aquapark

O altă prioritate a candidatului PNL o reprezintă realizarea unei zone de relaxare și agrement în Bistrița.

”Al treilea proiect de top se referă la realizarea unei zone de relaxare. Ține de calitatea vieții în Bistrița. Am cumpărat un teren în zona Mecanica cu 4,5 milioane de lei și le spun bistrițenilor că în data de 27 mai am depus proiectul viitorului Aquapark pentru finanțare din bani europeni. O investiție de 25,5 milioane de euro, care va fi susținută financiar cu 12,5 milioane de euro de Uniunea Europeană, care prevede realizarea unei infrastructuri de agrement fără egal în această regiune, cu o clădire de 8.000 de metri pătrați, cu bazine interioare și exterioare, cu tobogane pe care le vor putea folosi simultan circa 300 de oameni, cu zone pentru servirea mesei, cu terenuri de minifotbal, baschet, volei, cu o parcare de 300 de locuri plus încă 200 la intrare. (…) Proiectul pe care îl vom face în zona Mecanica, eu îl văd legat cu Pădurea Schullerwald. Nu îl văd decupat de cadrul natural de acolo. Puteți să vă imaginați ce va avea acest oraș într-un termen rezonabil, ținând cont de platoul pe care urmează să fie construit Aquapark-ul, dar și de faptul că în proximitate avem cea mai frumoasă pădure urbană din câte am văzut eu pe unde am umblat”, a mai adăugat Ioan Turc.

Primarul Ioan Turc a vorbit și despre bazinul olimpic de înot care va fi construit la Unirea, pe un teren pus la dispoziție de Primăria Bistrița lângă Dealul Cocoș, cu toate utilitățile aferente. Potrivit acestuia, Compania Națională de Investiții a anunțat licitația în vederea întocmirii studiului de fezabilitate pentru edificarea unui astfel de bazin la Bistrița, care să aibă cele mai moderne facilități pentru natație. Termenul de depunere a ofertelor este 1 iulie 2024.

PNL BN CMF: 21240015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!