Trafic restricționat pe strada Grănicerilor din cauza alunecărilor de teren

FOTO: arhivă

Având în vedere că precipitațiile abundente din ultima perioadă au afectat calea de acces dintre poligonul de pe strada Grănicerilor și galeria comercială B1 Retail Park, Primăria Bistrița a anunțat că traficul pe un sens a fost restricționat.

”Respectivul tronson de drum, realizat în regim privat de firma care a construit complexul B1 Retail Park, a fost preluat, după finalizarea obiectivului, de municipalitate, ceea ce presupune și asumarea întreținerii și realizarea eventualelor intervenții pe acel sector de drum. În zona respectivă, malul râului este afectat de alunecări de teren care au ca efect și degradarea carosabilului. Discuțiile cu reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița au confirmat necesitatea realizării unor lucrări de consolidare a malului râului, aceștia asumându-și realizarea documentației și alocarea fondurilor necesare”, a precizat Primăria Bistrița.

Deoarece situația se agravează, Primăria municipiului Bistrița a început demersurile de obținere a finanțării unor intervenții de urgență, prin intermediul fondurilor aflate la dispoziția Guvernului României pentru astfel de situații.

În scopul atenționării conducătorilor auto și a deplasării în condiții de siguranță, în cursul zilei de astăzi, au fost amplasate indicatoare rutiere care limitează viteza autovehiculelor și semnalează faptul că respectivul tronson de drum este afectat de alunecări de teren.

error: Content is protected !!