Transmixt Bistrița – vești bune pentru elevi la începutul noului an școlar

Cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, compania Transmixt – principalul operator al serviciului de transport public din municipiul Bistrița – vine cu vești bune pentru elevii care aleg ca mijloc de transport autobuzul pentru a ajunge la școală.

”Puteți călători gratuit cu autobuzele din Bistrița și cartiere în baza cardului galben sau a brațării (albastră sau portocalie) de transport”, a precizat Transmixt SA Bistrița.

Compania completează: ”Cei care deja aveți cardul și este activ, îl veți putea folosi pânâ la finalul lunii octombrie 2022, în baza documentelor depuse deja în anul școlar trecut. Însă, până la finalul lunii octombrie, este necesar să vă actualizați documentele pentru noul an școlar (carnet vizat de școala pentru anul școlar 2022-2023, cerere pentru încărcare automată, eventual poză). Dacă nu faceți acest lucru, din păcate, după data de 1 noiembrie vom fi nevoiți să vă suspendăm abonamentul gratuit până vă actualizați documentele. Cei care nu aveți abonamentul gratuit, îl puteți obține de la dispeceratul Transmixt din strada Rodnei (zona gară) – stația de autobuz. Va trebui să prezentați o copie lizibilă după carnetul de elev vizat pentru anul școlar 2022-2023, o cerere tip completată pentru încarcarea automată a cardului galben/ brățării pentru întregul an școlar (sau cât vreți voi) și o poză”.

Totodată, compania a creat și posibilitatea de a interacționa cu elevii prin intermediul e-mail-ului sau a site-ului propriu. Astfel, elevii pot trimite documentele pentru abonament pe adresa de e-mail elevi@transmixtbn.ro sau le pot încărca direct pe site – https://tmxbn.ro/for…/formular-reancarcare-abonament-elev/.

Dacă aveți deja cardul galben și ați trimis documentele corecte și complete, în maximum 2 zile lucrătoare, abonamentul vostru va fi prelungit automat pentru lunile solicitate în cerere.

Dacă nu aveți cardul galben sau brățara încă sau l-ați pierdut, va trebui să vă prezentați fizic la dispecerat pentru ridicarea și achitarea acestuia, după ce primiți informare pe mailul de pe care ați făcut solicitarea.

Desigur, compania eliberează carduri și în varianta clasică, pe loc, adică prezentare fizică a documentelor la dispecerat.

”Dacă totuși decideți să vă prezentați la ghișeu, ne permitem să vă sugerăm să vă organizați astfel încât o singură persoană să depună documentele completate și semnate pentru mai mulți elevi. Poate vă ajută părinții, profesorii, diriginții sau voi între voi”, mai arată aceeași sursă.

Abonamentul de transport este gratuit, iar cardul (plasticul) costă 6 lei și brățara 10 lei (preț plătibil la emitere sau reemitere în caz de pierdere).

Documentele se depun o singură dată într-un an școlar, la solicitarea de eliberare sau actualizare a abonamentului de transport. Abonamente gratuite de transport se eliberează oricând pe parcursul anului școlar, în orice zi lucrătoare.

error: Content is protected !!