Transmixt, vești bune pentru elevi la începutul noului an școlar

Cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, compania Transmixt – principalul operator al serviciului de transport public din municipiul Bistrița – vine cu vești bune pentru elevii care aleg ca mijloc de transport autobuzul pentru a ajunge la școală.

”Și în noul an școlar puteți călători gratuit cu autobuzele din Bistrița și cartiere în baza cardului galben de transport, cu condiția ca acesta să fie validat la urcarea în autobuz. Cei care îl aveți deja și este activ îl veți putea folosi până la finalul lunii octombrie 2021 în baza documentelor depuse deja în anul școlar trecut”, a transmis compania elevilor.

Însă, pentru a putea utiliza cardul galben, elevii trebuie să își actualizeze, până la finalul lui octombrie, documentele pentru noul an școlar (carnet vizat de școală pentru 2021-2022, cerere pentru încărcare automată, eventual o poză).

Dacă nu faceți asta, din păcate, după 1 noiembrie, vom fi nevoiți să vă suspendăm abonamentul gratuit până vă actualizați documentele. După actualizare, abonamentul va fi în continuare încărcat automat”, atrage atenția compania.

Elevii care nu dețin cardul galben îl pot obține de la dispeceratul Transmixt din strada Rodnei (zona gara) – stația de autobuz.

”Va trebui să prezentați o copie lizibilă după carnetul de elev vizat pentru anul școlar 2021-2022, o cerere tip completată pentru încărcarea automată a cardului galben pentru întregul an școlar (sau cât considerați necesar) și o poză”, mai precizează Transmixt.

Totodată, pentru că încă pandemia nu s-a încheiat, compania a creat și posibilitatea de a interacționa cu elevii prin intermediul e-mail-ului. Astfel, elevii pot trimite documentele pentru abonament pe adresa de e-mail elevi@transmixtbn.ro.

Dacă aveți deja cardul galben și ați trimis documentele corecte și complete, în maximum 2 zile lucrătoare, abonamentul vostru va fi prelungit automat pentru lunile solicitate în cerere.

Dacă nu aveți cardul galben încă sau l-ați pierdut, va trebui să vă prezentați fizic la dispecerat pentru ridicarea și achitarea acestuia, după ce primiți informare pe mailul de pe care ați făcut solicitarea.

Desigur, compania eliberează carduri și în varianta clasică, pe loc, adică prezentare fizică a documentelor la dispecerat.

”Dacă totuși decideți să vă prezentați la ghișeu, ne permitem să vă sugerăm să vă organizați astfel încât o singură persoană să depună documentele completate și semnate pentru mai mulți elevi. Poate vă ajută părinții, profesorii, diriginții sau un reprezentant. Deși nu ne place, din păcate încă nu am scapăt de pandemie și dorim să evităm aglomerările de persoane la ghișee, pentru protecția tuturor”, mai arată aceeași sursă.

Abonamentul de transport este gratuit pentru voi, iar cardul (plasticul) costă 6 lei (plătibil la emitere sau reemitere în caz de pierdere). Documentele se depun o singură dată într-un an școlar, la solicitarea de eliberare sau actualizare a abonamentului de transport. Abonamente gratuite de transport se eliberează oricând pe parcursul anului școlar, în orice zi lucrătoare.

error: Content is protected !!