Trei bărbați aflați sub influența alcoolului, implicați în accidente rutiere produse în Bistrița-Năsăud

Trei bărbați aflați sub influența băuturilor alcoolice au fost implicați, la finele săptămânii trecute, în accidente rutiere produse în Bistrița-Năsăud.

Primul accident a avut loc la data de 22 septembrie, pe Drumul Național 17, în Viișoara.

Polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani, din Bistrița, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula în fața sa, în același sens, acesta fiind ulterior proiectat într-un alt vehicul. În urma accidentului nu au rezultat victime. Cei trei șoferi au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind pozitiv în cazul bărbatului de 54 de ani, fiind indicată valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la spital, bărbatului i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Cel de-al doilea accident a avut loc la data de 24 septembrie, în localitatea Cristur Șieu.

”Polițiștii au constatat că un bărbat de 48 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un ATV prin localitatea Cristur Șieu a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un podeț. În urma accidentului bărbatul a fost rănit necesitând acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Bărbatul a fost testat și cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i ulterior recoltate mostre biologice de sânge la spital”, a adăugat IPJ Bistrița-Năsăud.

Cel de-al treilea accident în care a fost implicat un bărbat sub influeța băuturilor alcoolice a avut loc tot la data de 24 septembrie, în Arcalia.

”La locul evenimentului polițiștii au identificat un tânăr de 26 de ani din Șieu-Măgheruș și au stabilit că acesta, în timp ce conducea un moped, a intrat în coliziune cu un autoturism. În urma intervenției polițiștilor, aceștia au constatat faptul că tânărul se afla sub influența alcoolului testarea indicând valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar mopedul implicat în accident nu este înmatriculat sau înregistrat. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal“, menționează IPJ Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!