Trei tineri reținuți pentru tentativă la tâlhărie calificată

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Bistrița au dispus reținerea a trei persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de tentativă la tâlhărie calificată și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

La data de 6 mai, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un grup de patru persoane, care aveau asupra lor un pistol de tip airsoft și o armă albă, ar fi amenințat doi tineri pe raza municipiului Bistrița cu scopul de a obține bunurile și valorile pe care le aveau asupra lor. Întrucât aceștia au refuzat, cele patru persoane i-ar fi agresat fizic. La scurt timp, polițiștii au fost sesizați din nou cu privire la faptul că un grup de patru persoane ar fi încercat prin aceeași modalitate să obțină bunuri de la alți trei tineri aflați în fața unei săli de jocuri de noroc. Întrucât aceștia au refuzat, un membru al grupului ar fi utilizat un pistol de tip airsoft în direcția unuia dintre tineri, provocându-i suferințe fizice„, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În urma celor semnalate, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița au reușit identificarea și depistarea celor patru persoane cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, din Viișoara, Bistrița și Dorolea. În urma controlului efectuat, asupra unui tânăr de 20 de ani, din Viișoara a fost descoperit un pistol de tip airsoft și o armă albă, bilele din plastic aferente pistolului fiind descoperite în posesia unui tânăr de 18 ani, din Bistrița.

Cei patru au fost conduși la sediul Poliției municipiului Bistrița, polițiștii Biroului de Investigații Criminale luând ulterior măsura reținerii față de trei dintre aceștia. Tinerii au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentați magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Bistrița, în cadrul dosarului penal întocmit cu privire la infracțiunile de tentativă la tâlhărie calificată și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, urmând documentarea faptelor și stabilirea participației penale.

ACTUALIZARE

Cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 18-20 de ani, din Viișoara, Dorolea și Bistrița, reținuți de polițiști și cercetați pentru tentativă la tâlhărie calificată și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, rămân în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, pentru următoarele 30 de zile. Aceștia au fost prezentați, în cursul zile de ieri, 6 mai, Judecătoriei Bistrița care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Biroului de Investiții Criminale Bistrița, în cadrul dosarului penal întocmit”, a precizat Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE

La Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița au fost aduși sâmbătă, 6 mai, în jurul orei 1.00, doi tineri care au suferit vătămări corporale. Este vorba despre un tânăr de 20 de ani din Bistrița, diagnosticat cu traumatism craniocerebral minor de grad 0 cu risc, hematom epicranian frontal drept și intraorbital stâng, fractură de piramidă nazală, plagă la buza superioară și diferite echimoze, care, după investigații și tratament de specialitate în Urgență, a fost externat cu recomandări medicale. Cel de-al doilea este un minor de 17 ani din Bistrița, care a fost diagnosticat cu traumatism craniocerebral minor de grad 0, plagă frontală prin împușcare cu pistol cu aer comprimat, corp străin epicranian radioopac nemetalic, care i-a fost extras din țesutul subcutanat în cadrul unei intervenții neurochirurgicale. Și cel de-al doilea pacient a beneficiat de tratament specific, ulterior fiind externat cu recomandări la domiciliu și indicația de a se prezenta la control medical pentru scoaterea firelor de sutură“, a transmis Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!