Ultimele zile în care se mai pot depune proiecte pentru finanțare nerambursabilă de la bugetul județului Bistrița-Năsăud

Mai sunt doar două zile în care pot fi depuse proiecte în vederea obținerii de finanţare nerambursabilă de la bugetul judeţului Bistriţa-Năsăud, termenul limită fiind 29 martie. Suma totală pusă de bătaie de Consiliul Județean se ridică la 300.000 de lei, fondurile fiind repartizate pe mai multe domenii.

Potrivit Programului anual pentru acordarea finanţărilor nerambursabile, din bugetul judeţului Bistriţa-Năsăud vor fi finanţate proiecte de interes judeţean pentru domeniile ”Sport”, ”Tineret”, ”Cultură”, ”Protecţia mediului, interdisciplinar” şi ”Social”.

Cea mai mare sumă a fost repartizată domeniului ”Sport”, în vreme ce suma cea mai mică a fost alocată domeniului ”Tineret”:

Sport – 195.000 lei;

  • Promovarea sportului de performanţă, pe echipe juniori – 25.000lei;
  • Promovarea sportului de performanţă, organizarea de competiții sportive – 35.000 lei;
  • Promovarea sportului de performanţă, individual – 100.000 lei;
  • Sportul pentru toți – 25.000 lei;
  • Sportul pentru nevoi speciale – 10.000 lei;

Cultură – 25.000 lei;

Tineret – 15.000 lei;

Protecția mediului, interdisciplinar – 35.000 lei;

Social – 30.000 lei.

Orice persoană fizică sau juridică fără scop patrimonial, care desfășoară activități nonprofit menite să sprijine realizarea unor obiective de interes public, poate solicita finanțare nerambursabilă prin intermediul acestui program finanțat din bugetul județului.

Termenul limită pentru depunerea propunerilor de proiecte este 29 martie, ora 16:00, la Registratura Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

În vederea atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă, autoritatea finanțatoare (Consiliul Județean Bistrița-Năsăud) are obligația de a constitui câte o comisie de evaluare pentru fiecare dintre domeniile prevăzute în program. Perioada de selecţie şi evaluare a propunerilor de proiecte depuse în vederea finanţării nerambursabile este 3 – 12 aprilie. Informaţii suplimentare cu privire la procedura de selecţie a proiectelor pot fi obţinute la telefon: 0263-213657, interior 121 sau 143.

Rezultatul evaluării proiectelor de către comisiile de evaluare va fi afişat pe site-ul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud www.portalbn.ro.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat bugetul pentru Programul anual al finanţărilor nerambursabile