Un bărbat din Bistrița, care s-a dat drept stareț în județul Alba, a fost reținut de polițiști pentru înșelăciune

Un bărbat din Bistriţa a fost reţinut de poliţiştii din județul Alba pentru că, folosindu-se de calităţi false, ar fi determinat mai multe persoane să depună bani într-un cont. Acesta le spunea victimelor că banii vor fi folosiţi pentru a ajuta o fetiţă să ajungă în Belgia, la tratament. La percheziţie, poliţiştii au găsit înscrisuri care dovedesc fapta de înşelăciune.

”La data de 29 ianuarie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Alba au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 39 de ani, din municipiul Bistriţa, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, pe parcursul lunii ianuarie 2019 ar fi apelat telefonic 5 persoane din judeţul Alba, şi, recomandându-se stareţ al unei mănăstiri, le-ar fi determinat să depună într-un cont, sume de bani reprezentând un ajutor financiar pentru o fetiţă bolnavă de cancer ce ar fi urmat să fie tratată în Belgia” se arată într-un comunicat de presă.

Ulterior, bărbatul şi-ar fi însuşit banii şi i-ar fi folosit în interes personal.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, folosindu-se de acelaşi mod de operare, bărbatul ar fi reuşit să înşele alte 25 de persoane din alte judeţe ale ţării, cu suma totală de 24.320 de lei.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au făcut o percheziţie la domiciliul acestuia, ocazie cu care au găsit documente bancare şi înscrisuri care dovedesc activitatea sa infracţională dar şi telefoane mobile şi cartele SIM care ar fi fost folosite la comiterea faptelor de înşelăciune.

Urmează ca în cursul zilei de azi, 30 ianuarie, reţinutul să fie prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

La documentarea activităţii infracţionale a acestuia, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale – IGPR.

error: Content is protected !!