Un bărbat și-a pierdut viața în urma unui incendiu de vegetaţie scăpat de sub control

Un bărbat în vârstă de 81 de ani a fost găsit decedat, sâmbătă, în zona unui incendiu de vegetaţie uscată produs între localităţile Dumbrăviţa şi Perişor, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

La caz au intervenit pompierii militari, precum și cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Spermezeu şi un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud.

”Din păcate, în apropierea focarelor a fost găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani, decedat”, a transmis ISU.

Polițiștii efectuează cercetări în acest caz.

”În această după-masă, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați despre faptul că în extravilanul localității Perișor se află o persoană în stare de inconștiență. Din primele date, în urma unui incendiu de vegetație, un bărbat de 81 de ani din Perișor, în timp ce se afla pe un teren proprietatea sa, ar fi fost surprins de un incendiu de vegetație scăpat de sub control. În urma intervenției echipajului medical, din păcate a fost constatat decesul acestuia. Cadavrul bărbatului a fost transportat la spital în vederea efectuării unei expertize medico-legale, care va stabili cauza decesului. Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Pompierii reamintesc că este interzisă arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale, indiferent de forma de proprietate a terenului.

Nerespectarea prevederilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Pompierii bistriţeni, prin Inspecţia de Prevenire şi structurile operative ale inspectoratului, vor continua să monitorizeze zonele agricole în acest sfârşit de săptămână, dar şi în perioada următoare, când se anunţă temperaturi ridicate, peste valoarea medie specifică acestei perioade. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *