Un bloc ANL și două blocuri sociale vor fi ridicate la Bistrița, anul acesta

Un bloc ANL și două blocuri sociale vor fi ridicate la Bistrița, anul acesta

Primăria Bistrița și-a propus ca anul acesta să demareze lucrările de construcție a unui nou bloc ANL și a două noi blocuri sociale în municipiu.

Blocul ANL va fi construit cu fonduri guvernamentale, prin intermediul Agenției Naționale de Locuințe.

1 BLOC ANL pentru militari!

”Vom da drumul la un bloc ANL în acest an, dar vom încerca, în a doua jumătate a anului, să obținem finanțare și pentru al doilea bloc. Reamintesc că unul va merge către unitatea militară și bineînțeles că vor beneficia de apartamente tot cadrele militare bistrițene.

Celălalt bloc ANL pentru care ne propunem să obținem finanțare va rămâne la dispoziția municipalității”, a explicat primarul Ioan Turc într-o conferință de presă în care a prezentat proiectul de buget pe 2024.

Un bloc social e gata. Se ridică încă două!

Referitor la blocurile sociale, municipalitatea a construit deja un astfel de bloc la Viișoara și va demara lucrările la încă două astfel de obiective.

Țin să menționez faptul că un bloc social este deja gata. Alte două urmează să fie edificate în acest an, am dat deja ordinul pentru începerea lucrărilor. Pentru alte două blocuri sociale se va face licitație.

Cu 5 noi blocuri sociale în Bistrița, raportat la numărul cererilor pentru locuință socială, municipiul Bistrița va fi printre puținele din România care va anunța că a rezolvat problema locuințelor sociale. Vom închide problema deficitului de locuințe sociale din municipiul Bistrița.

Chiar dacă pentru unii nu este o prioritate sau, dimpotrivă, sunt și oameni care resping această idee, nu putem să îi uităm pe cei defavorizați”, a completat primarul Ioan Turc.

Bloc de locuințe pentru TINERI, pe Trandafirilor!

Municipalitatea mai estimează că anul acesta vor începe și lucrările pentru construcția unui bloc de locuințe destinate tinerilor care provin din grupuri sau comunități defavorizate, expuse marginalizării. Clădirea, care se va ridica pe strada Aleea Trandafirilor, va fi eficientă din punct de vedere energetic, având standardul nZEB plus (near zero-energy building), și va ocupa o suprafață de 314 metri pătrați, cu 6 apartamente, pe 3 niveluri (P+E+M).

Locuințe de necesitate pentru chiriașii „cu probleme”, care vor fi evacuați de la „sociale”!

Totodată, Primăria Bistrița va amplasa anul acesta, în Viișoara, locuințe de necesitate în care vor fi mutați chiriașii problematici din blocurile sociale.

”Vom pune module pe un teren pe care l-am viabilizat, tot la Viișoara, pentru că sunt oameni care nu se obișnuiesc să trăiască în comunitate. Atunci îi vom evacua din blocurile sociale și le vom oferi module”, a mai spus Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *