Un parc pentru animalele de companie va fi amenajat în Pădurea Schullerwald

FOTO cu caracter ilustrativ

Un parc pentru animale de companie va fi amenajat în Pădurea Schullerwald din municipiul Bistrița, a anunțat primarul Ioan Turc.

”Am discutat cu colegii de la Direcția de Servicii Publice și am stabilit că un parc pentru animale va fi amenajat în Pădurea Schullerwald. Nu e ușor să identificăm zone în Bistrița pentru diferite funcțiuni. Orașul are o lipsă evidentă și cronică de terenuri, nu doar proprietate publică. Chiar dacă am fi dispuși să cumpărăm terenuri, avem puține variante la dispoziție. De asemenea, cred că se poate amenaja încă un astfel de parc în zona Codrișor, în zona Ștrandului Codrișor”, a declarat primarul Ioan Turc în timpul ultimei ședințe a Consiliului Local Bistrița, răspunzând la o întrebare a consilierului Dan Dumitru Ciobănică pe acest subiect.

Potrivit edilului, parcul din Pădurea Schullerwald ar urma să fie amenajat chiar anul acesta.

Totodată, municipalitatea va achiziționa și dispozitive prin care va pune la dispoziția deținătorilor de animale de companie pungi pentru a aduna excrementele acestora.

Deocamdată am bugetat cumpărarea acelor sisteme pentru pungi, în așa fel încât să nu mai găsim situații neconforme prin oraș. Ele vor fi puse cu prioritate în Parcul Municipal, dar și în alte parcuri sau locuri de joacă și pe axele de mobilitate”, a completat primarul.

error: Content is protected !!