Un tânăr de 27 de ani a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare pentru ultraj

Un tânăr de 27 de ani din Josenii Bârgăului, condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de ultraj, a fost depistat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale. Aceștia au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Bistriţa pe numele tânărului.

În plus, poliţiştii compartimentului Supravegheri Judiciare efectuează controale inopinate la inculpaţii care execută măsuri preventive la domiciliu.

”În noaptea de 2/3 februarie, poliţiştii Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au acţionat pe Valea Budacului, Valea Şieului, Valea Bîrgăului şi în Bistriţa, ocazie cu care au efectuat controale inopinate la un număr de 6 inculpaţi care execută măsura preventivă a arestului la domiciliu. Acţiunea s-a desfăşurat în scopul constatării şi probării oricăror încălcări ale obligaţiilor impuse de organele judiciare, precum şi în scopul prevenirii comiterii unor noi infracţiuni de către persoanele aflate sub supraveghere judiciară” precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

În urma acestor controale a fost constatată încălcarea măsurii arestului la domiciliu de către o inculpată, din Josenii Bîrgăului, care ar fi părăsit cu rea-credinţă imobilul stabilit pentru executarea măsurii şi s-ar fi deplasat la magazinele din localitate.

Astfel, poliţiştii au sesizat Curtea de Apel Cluj, în vederea înlocuirii măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive.

Totodată, în cursul anului 2017 au fost formulate 46 de sesizări, ca urmare a constatării încălcării măsurii/obligaţiilor dispuse de către organele judiciare.

Din totalul acestora, au fost înregistrate 11 cazuri, în care măsura controlului judiciar a fost înlocuită cu măsura arestării preventive (4 cazuri), respective măsura arestului la domiciliu( 7 cazuri) şi 5 cazuri în care măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu măsura arestării preventive.

error: Content is protected !!