Unui topograf din Bistrița-Năsăud i-au fost furate echipamente în valoare de 8.500 de euro

Unui topograf din județul Bistrița-Năsăud, care efectua măsurători pe un drum județean din comuna Jucu, județul Cluj, i-au fost furate echipamente și accesorii în valoare de 8.500 de euro. Polițiștii clujeni au reușit să dea de urma hoțului și l-au prins chiar în timp ce încerca să vândă obiectele furate.

Întâmplarea a avut loc la data de 19 ianuarie, hoțul fiind prins la câteva zile după comiterea furtului.

”La data de 19 ianuarie, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 56 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, despre faptul că în timp ce efectua măsurători topografice pe Drumul Județean 161 în apropierea localității Gădălin, din comuna Jucu, persoane necunoscute i-ar fi fost sustras aparatul GPS și câteva accesorii, cauzându-i un prejudiciu în valoare de aproximativ 8.500 de euro”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție al județului Cluj.

Polițiștii l-au prins pe hoț în fragrant, pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca, exact în momentul în care acesta încerca să vândă obiectele pe care le-a furat de la bărbatul din Bistrița-Năsăud.

”Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla împreună cu cei din cadrul Biroului de Investigații Criminale au efectuat verificările necesare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar în cursul zilei de 26 ianuarie, în urma activităților investigativ-operative, polițiștii l-au depistat în flagrant pe bărbatul bănuit de săvârșirea faptei, chiar în timp ce ar fi încercat să opereze vânzarea aparaturii, într-o parcare de pe strada Fabricii din municipiul Cluj-Napoca. În cauză, prejudiciul a fost recuperat în totalitate. Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale. În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, au mai precizat reprezentanții IPJ Cluj.