USR-iștii se iau de Macarie, fratele lui Radu Moldovan care-i mare-șef la Aquabis! Pe Județ, apa s-a scumpit cu 60% : „noi plătim prețul acestei incompetențe!”

Președintele USR Cătălin Drulă a fost la Bistrița într-o vizită politică. Liderul USR a făcut o analiză rapidă a modului în care PSD coordonează anumite instituții-cheie ce oferă salarii de aproximativ 10.000 de lei/lună!

Concret, președintele USR s-a referit la Aquabis, controlată de Macarie Moldovan (fratele lui Radu Moldovan) și de ADI Deșeuri (entitate condusă de Cristian Niculae, fost viceprimar PSD).

„Locuitorii din județul Bistrița plătesc un preț enorm la apă potabilă: al cincilea cel mai mare tarif din țară. Creșteri de 50% de 70% pentru apă potabilă și pentru tarifele de canalizare.

Și acolo, compania de apă e condusă de fratele președintelui Consiliului Județean. Prin altă parte, la deșeuri avem viceprimari… tot felul de oameni de partid care în timp ce iau salarii grase și aici e situația și de la ASF…. președintele A.S.F are 12.000 € pe lună , salariu foarte mare, tocmai că veghează o piață importantă . Și aici, fratele lui Radu Moldovan câștigă peste 10.000 de RON în timp ce salariul mediu net în județul Bistrița Năsăud este puțin peste 3.000 RON.

Asta este România pe care o propune PSD și PNL . Șmecherii își dau bani pentru ei în timp ce noi plătim prețul acestei incompetențe: fie că e vorba de RCA fie că e vorba de prețul la apă.” – a completat Cătălin Drulă.

Într-un singur an, Aquabis a scumpit apa cu peste 60%!

În ianuarie 2022, populaţia plătea 4,88 lei/mc de apă şi 3,74 lei/mc la canalizare.

Tarife Aquabis, în 2023:

Apă – 7.99 lei
Canal – 6.71 lei.

 

 

error: Content is protected !!