USR-iștii vor la Primărie! Infrastructura e o PRIORITATE pentru Bistrița, în opinia lor! Cum se pot transforma punctele termice, în viziunea USR!

Uniunea Salvați România candidează pe liste separate la Consiliul Local Bistrița și din postura de candidați, lansează câteva proiecte strategice, de dezvoltare a Bistriței.

Știm cu toții, că problema parcărilor în Bistrița s-a adâncit în  ultimii 12 ani, datorită actualei administrații, în care s-a realizat  o singură parcare dacă o putem numi așa, pe strada Lupeni unde au fost  amenajate 60 locuri de parcare. Restul cartierelor din oraș, au  beneficiat doar de o vopsea aplicată pe asfalt, pentru care astăzi se  plătește 180 lei pe an. – transmite echipa USR Bistrița.

Punctele termice din Bistrița! Ce propune USR!

Primăria Bistrița are în administrare 24 de  puncte termice din cele 30, care se află în acest moment în oraș și  care sunt lăsate în paragină. Locurile de parcare, se află în zone  foarte bune, unele din ele fiind chiar în mijlocul marilor cartiere  (ex. Năsăudului, Axente Sever, C.R. Vivu ). – susține consilierii USR.

Construirea de parkinguri  sub/supraterane pe actualele locații ale punctelor termice trebuie să  fie o prioritate, pentru decongestionarea străzilor principale care în  momentul de față sunt pline de mașini. Soluționarea acestei probleme  s-a promis, încă din anul 2012.

Din păcate suntem în anul 2020 și  vedem că punctele termice, au rămas la fel de degradate și infecte ca  în ultimii 30 de ani. Schimbarea legislației în consiliul local,  pentru a se putea ridica mașinile abandonate de pe domeniul public și  depozitarea lor într-o parcare amenajată ajută, la descongestionarea  străzilor.

Primăria Bistrița are în dotare o mașină pentru ridicări,  în valoare de 100.000 euro, care nu a fost folosită până acum. – transmite USR Bistrița.

Pistele de biciclete, un proiect OBLIGATORIU pentru viitorul Bistriței!

Pistele de biciclete sunt o altă promisiune, care la fiecare alegeri  s-a regăsit în agenda candidaților. În anul 2016 s-au promis 80 km de  piste de biciclete, de către actuala administrație.

Suntem în 2020 și  acum s-a început primul kilometru care traversează două intersecții și  se termină subit în câmp, după o altă întrerupere pentru o stație de  autobuz. Este timpul să realizăm proiecte cu adevărat utile pentru  oraș, iar pistele de biciclete/trotinete să devină o alternativă  viabilă pentru deplasarea în municipiu.

Pe malurile râului Bistrița se  pot amenaja piste de biciclete, care ar traversa orașul de la intrare  până în zona lacului sau până în cartierul Unirea. Traseele de  biciclete ar putea fi extinse, în zona pădurii Schullerwald și  Codrișor.

Pistele de biciclete, de pe străzile orașului trebuie  interconectate și sigure pentru toți cetățenii.

Spații de joacă moderne!

Infrastructura pietonală trebuie semnificativ îmbunătățită, deoarece  în momentul de față, multe trotuare sunt inaccesibile oamenilor. Acest  lucru se schimbă în momentul în care noile locuri de parcare sunt  finalizate.

Amenajarea de spații verzi și locuri de joacă în zonele de  blocuri trebuie să primeze. Avem foarte multe locuri în oraș unde  regenerarea urbană trebuie să-și spună cuvântul.

Nu am văzut în  ultimii ani, un singur arbore plantat în locul celor care au fost  tăiați pe arterele principale, putem lua ca exemplu Bulevardul  Independenței, Decebal, Republicii, la pas și putem observa că avem  foarte multe locuri unde există, loc special dedicat arborilor, dar  acolo găsim, o simplă groapă cu noroi. Aceste practici de nepăsare și  dezinteres asupra naturii, trebuie să dispară din administrație.

Din 27 septembrie consilierii Alianței USR-PLUS vor face tot posibilul  pentru a transforma municipiul nostru, într-un oraș modern, adaptat  nevoilor anului 2020! – a transmis echipa de comunicare USR Bistrița.

error: Content is protected !!