Val de căldură. Cod galben de caniculă în Bistrița-Năsăud

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, valabile pe parcursul zilei de miercuri, 19 iunie, în aproape toate județele din țară.

Județul Bistrița-Năsăud este vizat de o atenționare cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat.

Valul de căldură se va extinde în toată țara. În nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități. Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, arată ANM.

Pe parcursul zilei de miercuri, mai multe județe din țară vor fi vizate de o avertizare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, arată ANM.

Meteorologii mai precizează că în zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!