Val de căldură în toată ţara, pe parcursul zilelor de duminică şi luni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de căldură și disconfort termic ridicat, valabilă pe parcursul zilelor de duminică şi luni în toată ţara.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 – 21 august, valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor situa între 17 și 24 de grade.

Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii viitoare”, avertizează ANM.

De asemenea, ANM a mai emis și o avertizare cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat pentru Capitală şi şapte judeţe din sudul şi sud-estul ţării, ce va intra în vigoare luni.

Luni, 21 august, în judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Ilfov şi municipiul Bucureşti valul de căldură şi canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38 – 39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi”, mai menționează ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!