Verificări ale Poliției și specialiștilor DSVSA la agenți economici din Bistrița-Năsăud, în contextul sărbătorilor pascale

Premergător sărbătorilor pascale, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, au efectuat controale şi verificări la agenți economici din județ, atât persoane juridice, cât și persoanele fizice autorizate.

Acțiunile au urmărit prevenirea unor abateri care pot dăuna sănătății populației, stabilirea originii produselor comercializate, în special a celor din carne, a lactatelor, a ouălor și a legumelor/fructelor, precum și a modului de manipulare a acestora.

Astfel, au fost verificați 21 de operatori economici, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 sancţiuni în valoare totală de 38.400 de lei.

Din totalul acestora, 3 sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în cuantum de 5.000 de lei, 3 sancțiuni prevăzute de Legea nr. 252/2003, privind registrul unic de control, în cuantum de 1.000 de lei și 6 sancțiuni prevăzute de H.G. nr. 984/2005, privind stabilirea și sancționarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în cuantum de 32.400 de lei. De asemenea, a fost confiscat numerar în sumă de 140 lei.

Polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice vor continua acțiunile de acest gen în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, pe raza întregului județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *