FOTO: Cornel Ciocan

Verificări la barajul Colibița pentru a asigura exploatarea în condiții de siguranță

Angajații Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa efectuează o serie de verificări la barajul Colibița, cu scopul de a se asigura că acesta este exploatat în condiții de siguranță.

Colegii noștri de la barajul Colibița adaptează măsurile de exploatare a construcției hidrotehnice la condițiile de iarnă. Aceste măsuri fac parte din Programul de lucru pentru timp friguros și constau în verificarea instalațiilor, a echipamentelor hidromecanice, precum și asigurarea căilor de acces necesare pentru funcționarea lucrărilor hidrotehnice. Exploatarea barajului Colibița se realizează în condiții de siguranță, iar toți parametrii se încadrează în limitele normale de funcționare. Starea tehnică și funcțională a lucrării este monitorizată permanent atât prin personal specializat, cât și prin intermediul echipamentelor”, a precizat ABA Someș-Tisa.

Acumularea Colibiţa are o importanţă deosebită pentru localităţile riverane, printre funcțiunile principale fiind asigurarea alimentării cu apă a localităţilor din aval, inclusiv a municipiului Bistriţa. În momentul actual, coeficientul de umplere a lacului este de 87% (calculat față de nivelul normal de retenție).

Totodată, sunt esențiale și funcțiile de apărare a populației și a obiectivelor socio-economice în caz de inundaţii, de producere de energie electrică și de agrement.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *