Vești bune pentru orașul Beclean! Nouă blocuri de locuințe vor fi reabilitate termic cu bani proveniți din fonduri europene

Primăria orașului Beclean anunță că un nou proiect al administrației locale a fost declarat admis de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Valoarea totală este de circa 1,7 milioane de euro, bani cu care se vor executa lucrări de reabilitare termică a nouă blocuri din oraș.

”Vă anunț cu bucurie că proiectul denumit „Creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe din oraşul Beclean” a fost declarat ADMIS la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest! Este un proiect la care administrația locală a muncit mult și care va contribui pozitiv la continuarea modernizării orașului nostru în beneficiul cetățenilor. Subliniez că în această primă etapă de creştere a eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din oraşul Beclean au fost incluse nouă blocuri, la care lucrările vor începe după derularea tuturor procedurilor legale de accesare a fondurilor europene” a declarat primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Valoarea totală a proiectului este de 8.153.512 lei, sumă care va fi acoperită aproape în exclusivitate prin obţinerea finanţării din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, prin Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea A – Clădiri Rezidenţiale.

error: Content is protected !!