Via Transilvanica a câștigat Premiul European Heritage/Premiul Europa Nostră 2023

Comisia Europeană și Europa Nostra au anunțat câștigătorii Premiului European pentru Patrimoniu / Premiul Europa Nostră 2023. În acest an, 30 de realizări remarcabile în materie de patrimoniu din 21 de țări au primit cea mai înaltă distincție europeană în domeniu, printre acestea numărându-se și Via Transilvanica.

Via Transilvanica, proiect al Asociației Tășuleasa Social, este primul traseu de drumeție de lungă distanță din țară, care se întinde pe 1.400 de kilometri, în 20 de regiuni etnice și culturale diferite din România și aproximativ 400 de comunități, prezentând 12 situri din patrimoniul mondial UNESCO. Punând accentul pe valorile de mediu, sociale și de patrimoniu ale traseului, acesta contribuie la dezvoltarea locală durabilă, conservând și cultivând în același timp patrimoniul de-a lungul traseului său, și creează o sursă de mândrie locală și internațională durabilă.

Cei 30 de câștigători au fost selectați de juriul format din experți în domeniul patrimoniului din întreaga Europă, în urma evaluării de către comitetele de selecție responsabile de examinarea cererilor de premiere, care anul acesta au fost depuse de organizații și persoane fizice din 35 de țări europene.

Câștigătorii vor fi sărbătoriți la Ceremonia de Decernare a Premiilor europene pentru patrimoniu, care va avea loc în 28 septembrie la Palazzo del Cinema din Veneția. În cadrul ceremoniei, vor fi anunțați și laureații Grand Prix și câștigătorul Premiului Public Choice Award, aleși din câștigătorii din acest an.

Proiectul Via Transilvanica poate fi în continuare susținut prin vot. Toți susținătorii Via Transilvanica sunt încurajați să voteze online pentru ca acest proiect să primească și Premiul Publicului – Public Choice Award 2023. Votul se poate da AICI.

Instrucțiuni vot:

1. Votează întâi proiectul Via Transilvanica.

2. Alege și votează alte două proiecte.

3. Completează cu datele tale și o adresă validă de email.

4. Intră în email și validează înscrierea dând click pe linkul primit. Vot finalizat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *