Viceprimarul Sorin Hangan către Daniel Suciu: ”E lipsit de realism să aveți pretenția să se facă în doi ani ceea ce colegii dumneavoastră nu au făcut în 12 ani”

Președintele PNL Bistrița, viceprimarul Sorin Hangan, i-a răspuns deputatului PSD Daniel Suciu, după ce acesta a criticat unele decizii ale municipalității. 

Într-o conferință de presă susținută vineri, Daniel Suciu a criticat Primăria Bistrița pentru că nu a accesat fonduri europene pentru realizarea unui pasaj subteran în zona Gării – Tărpiului și a folosit aproape întreaga sumă alocată prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” pentru acest obiectiv. Mai mult, Daniel Suciu a făcut și alte afirmații la adresa municipalității, lucru care l-a determinat pe viceprimarul Sorin Hangan să reacționeze. Pe pagina sa de pe o rețea de socializare, Sorin Hangan a postat următorul mesaj.

”Spre știința domnului deputat PSD, Daniel Suciu:

Deoarece ați ocupat demnitatea de ministru al Dezvoltării, deși pentru puțin timp, mă așteptam să înțelegeți care este diferența dintre un pasaj pietonal și unul auto!

Am renunțat la proiectul total aiuritor al fostei administrații pesediste, așa numitul „Centru Intermodal” și pentru că pe lângă cele opt milioane de euro nerambursabili mai trebuia să punem din bugetul Bistriței încă vreo șase sau chiar mai mult cu actualizarea prețurilor.

Din rațiuni practice legate de fluidizarea traficului și interconectivitatea cu Zona Industrială am decis construirea unui pasaj subteran auto care să lege strada Gării cu strada Tărpiului, Industriei…

Finanțarea unei investiții de asemenea amploare prin programul Anghel Saligny este binevenită.

Primăria Bistrița are, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, un calendar de asfaltare a străzilor din Bistrița și localitățile componente. Pe lângă banii din bugetul propriu, administrația actuală va aduce și bani naționali și europeni. E, cel puțin, lipsit de realism să aveți pretenția să se facă în doi ani ceea ce n-ați făcut dumneavoastră și colegii pesediști din fosta conducere a primăriei și din fostul Consiliu Local în 12 ani.

Nu vreau să intru în niciun fel de polemică cu dl. Suciu, care, probabil, știe ceva mai bine problemele orașului Sângeorz-Băi. De Bistrița, ne-au mandatat bistrițenii să avem noi grijă!”. 

Daniel Suciu (PSD): ”Cu banii pe care Primăria Bistrița i-a luat pentru pasajul din zona Gării – Tărpiului se puteau închide foarte multe alte străzi din oraș”