VIDEO: 82 de percheziţii ale structurilor de combatere a crimei organizate din 13 judeţe

Poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT efectuează, miercuri dimineaţă, 82 de percheziţii domiciliare în dosare care vizează comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, peste 150 de persoane urmând să fie conduse la audieri, informează Inspectoratul General al Poliției Române.

„Dosarele instrumentate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciile Teritoriale Alba, Cluj şi Galaţi şi Biroul Teritorial Sibiu vizează comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Activităţile judiciare sunt realizate împreună cu poliţişti din cadrul BCCO Alba-Iulia, BCCO Cluj-Napoca, BCCO Galaţi, BCCO Tg. Mureş, BCCO Oradea, BCCO Braşov, BCCO Timişoara, SCCO Sibiu, SCCO Satu-Mare, SCCO Harghita, SCCO Maramureş, SCCO Sălaj, SCCO Bistriţa – Năsăud şi SCCO Arad, la percheziţii participând şi efective din cadrul Jandarmeriei Române.

Acţiunea beneficiază de suportul Biroului Tehnic din cadrul DIICOT şi Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

ACTUALIZARE

”La data de 05.10.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciile Teritoriale Alba, Cluj şi Galaţi şi Biroul Teritorial Sibiu , împreună cu poliţişti din 12 judeţe efectuează 82 de percheziţii domiciliare în cauze privind comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, peste 150 de persoane urmând a fi conduse la audieri. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia efectuează 35 de percheziţii domiciliare, în judeţele Alba şi Cluj, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii”, a precizat și DIICOT.

Sunt vizate persoane, care în perioada 2021 – 2022 au procurat, deţinut şi comercializat droguri din categoria celor de risc (canabis), dar şi noi substanţe psihoactive mai multor consumatori din Alba Iulia, Aiud, Teiuş, Turda, Gherla, precum şi în mai multe localităţi din zona Munţilor Apuseni.

Peste 120 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, pentru audieri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca efectuează 36 de percheziţii domiciliare în municipiile Turda, Câmpia Turzii şi comuna Mihai Viteazu, judeţul Cluj şi în judeţul Maramureş, într-o cauză privind comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere de droguri de risc şi mare risc, fără drept, pentru consum propriu, precum şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

În cadrul acţiunii sunt puse în aplicare 17 mandate de aducere.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi efectuează 7 de percheziţii domiciliare în judeţul Galaţi, într-o cauză privind comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, prin înfiinţarea şi întreţinerea unor culturi de canabis, indoor, în scopul comercializării către consumatori din judeţul Galaţi.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu poliţiştii din cadrul poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia efectuează 4 percheziţii domiciliare în judeţul Sibiu, într-o cauză privind comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2021 – 2022, persoanele cercetate au comercializat droguri din categoria celor de mare risc (4 CMC), dar şi noi substanţe psihoactive mai multor consumatori din judeţul Sibiu.
Peste 20 de persoane vor fi audiate la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu.

Activităţile judiciare sunt realizate împreună cu BCCO Alba, BCCO Cluj, BCCO Galaţi, BCCO Mureş, BCCO Oradea, SCCO Sibiu, SCCO Satu Mare, SCCO Harghita, SCCO Maramureş, SCCO Sălaj, SCCO Bistriţa – Năsăud şi SCCO Sibiu, la percheziţii participând şi efective din cadrul Jandarmeriei Române.

Acţiunea beneficiază de suportul Biroului Tehnic din cadrul DIICOT şi Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

FOTO/VIDEO: IGPR, DIICOT