VIDEO: Atmosferă de vis la Parada Brăduților, ediția a 10-a! Colinde, bucurie și voie-bună la evenimentul organizat de Gabriela Montoiu !

Parada Brăduților pentru Vise Împlinite este un eveniment cunoscut de întreaga comunitate bistrițeană. Practic, invitații licitează pentru cumpărarea unor braduți de Crăciun, realizați de diverse companii sau organizații din Bistrița.

Banii adunați în urma acestor licitații-simbolice sunt donați pentru diverse cazuri umanitare, investiți pentru comunitate sau pentru susținerea copiilor geniali. Cea de-a 10-a ediție s-a organizat la Muzeul Județean.

La evenimentul conceput de Gabriela Montoiu au participat o serie de prieteni dar și oameni de afaceri din  municipiu.

Majoritatea brăduleților s-au vândut la licitație cu prețuri cuprinse între 500 și 1.500 de lei . Cel mai scump brăduleț a fost licitat cu 2.000 de lei, de către firma Motor Service.

Atmosferă specială, într-o seară a bucuriei!

Solistul Allen Clay a interpretat câteva piese, iar seara a fost încheiată cu un concert de colinde marca Vasile Bancea, acompaniat de copii de la Liceul Logos.

S-au adunat 12.000 de lei. Banii vor fi donați „Asociației Aripi de Copil”

Sumele adunate în urma acestei licitații caritabile vor merge către Asociația Aripi de Copil, un ONG care dorește realizarea unui centru educațional la Livezile!

Despre cele 10 ediții de PARADĂ a brăduților!

Prima diție – sprijin pentru un tânăr care avea nevoie de un transplant de rinichi!

Prima ediție a Paradei Brăduților, care a avut loc în anul 2011, a fost dedicată unui tânăr care avea nevoie de un transplant de rinichi.

Ediția a 2-a: paradă pentru Micul Prinț!

Ediția din anul 2012 a reușit să sprijine cu toate resursele obținute în urma evenimentului, Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț”, coordonat de doamna Ana Dragu.

Ediția nr. 3 – Paradă pentru Centrul Lacrima!

În anul următor (2013), Centrul Lacrima din Năsăud a fost beneficiarul în urma acestei parade.

Ediția nr. 4 – un scuter electric pentru o tânără grav bolnavă!

Licitația brăduților din anul 2014 a fost dedicată tinerei Laura Slăvescu, având ca scop achiziționarea unui scuter electric pentru mobilitate.

Ediția a 5- a : o vioară mult-visată entru un copil genial!

Ediția a 5-a a Paradei Brăduților le-a dat aripi copiilor talentați și celor aflați în situații dificile. Dan Bungărdean, elev al Liceului de Muzică Tudor Jarda,
și-a cumpărat vioara mult visată, iar Asociația Aripi de Copil a continuat să deruleze o parte din proiectele sale dedicate comunităților și familiilor defavorizate.

Ediția nr. 6 – s-a premiat excelența ( un elev olimpic la matematică) + 2 biciclete electrice, donate comunității!

Cu resursele obținute în urma licitației de anul trecut (ediția a 6-a din 19 decembrie 2016) au fost îndeplinite două obiective. Primul dintre ele a constat în premierea și susținerea excelenței, reprezentată de data aceasta de elevul Gabriel Alin Oul, olimpic la matematică, căruia i-am oferit un laptop pentru a-l susține în activitățile lui viitoare.

Cel de-al doilea obiectiv a constat în demararea unui proiect din zona sănătății colective, dedicat întregii comunități bistrițene – Bistrița pe bicicletă. Au fost achiziționate, în acest sens, primele două biciclete electrice de ultimă generație fabricate de brand-ul românesc Pegas, care au fost donate Primăriei Municipiului Bistrița pentru utilizarea lor în folosul comunității.

Ediția nr. 7 – banii obținuți din brăduți au fot donați unei familii greu-încercate , în urma accidentului de la bariera din Viișoara!

Resursele obținute în urma licitației din cadrul celei de a 7-a ediții a evenimentului nostru, desfășurat în 20 decembrie 2017, au fost oferite familiei Petruț din Bistrița, care a pierdut anul trecut patru din cei nouă copii într-un cumplit accident rutier.

Ediția nr. 8, dedicată unui atelier de creație pentru copii!

Cea de a 8-a ediție Parada Brăduților pentru Vise Împlinite, care a avut loc în 21 decembrie 2018 la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, a purtat zâmbet și bucurie de copil. Resursele obținute în urma licitației brăduților sunt dedicate proiectului Atelier de creație pentru copii în aer liber, care va fi compus din table de desen și joc pentru copii, băncuțe, un glob pământesc uriaș, etc.

Ediția a 9-a a Paradei Brăduților pentru Vise Împlinite Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud a fost o ediție dedicată copiilor. Banii s-au folosit pentru dotarea unui atelier de creație,  dedicat copiilor!

Ediția nr. 10 – Banii adunați au fost donați Asociației Aripi de Copil, pentru amenajarea unui centru pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!