VIDEO: Datacor Green Energy a construit 13 centrale fotovoltaice pentru Aquabis

Datacor Green Energy anunță că a finalizat proiectul de instalare de panouri fotovoltaice pentru compania Aquabis SA. Investiţia totală s-a ridicat la 14,6 milioane lei și a presupus dezvoltarea a 13 centrale fotovoltaice, cu o putere cumulată de 2,5 MWP.

Provocările proiectului au constat în termenul scurt de implementare şi cele 13 locaţii diferite, fiind necesare implicarea mai multor echipe de instalări şi o planificare minuţioasă a proiectului.

”Ne bucurăm că am reuşit să găsim soluţiile tehnice pentru acest proiect recent finalizat. Este un proiect local la care ţinem foarte mult, un proiect ce a presupus instalarea unor centrale fotovoltaice totalizând peste 2,5 megawaţi peak, în 13 locaţii ale Aquabis: staţii de tratare, staţii de epurare, staţii de aducţiune şi sediul companiei. A fost un real test pentru noi, atât prin prisma soluţiilor tehnice pe care trebuia să le oferim, cât şi a numărului mare de locaţii, ce trebuiau finalizate într un termen scurt şi nu în ultimul rând, prin prisma riscurilor generate de specificul locaţiilor”, a declarat Călin Brehar, COO în cadrul Datacor

În total, au fost instalate 4.652 panouri, cu o putere cumulată de 2,5 MWP, cele mai multe panouri fiind montate în staţiile de epurare şi cele de tratare din Bistriţa şi Beclean, dar şi staţia de epurare Sângeorz-Băi, staţia de epurare Salva, staţia de epurare Feldru, staţia de epurare Rodna, staţia de epurare Lunca Ilvei, staţia de epurare Chintelnic, staţia de tratare Bistriţa-Bârgăului, staţia de captare apă Anieş, precum şi sediul central al Aquabis.

”A trebuit să găsim soluţii potrivite pentru fiecare locaţie în parte. Am folosit acoperişurile disponibile, dar şi suprafeţe libere la sol. Cerinţa AQUABIS a fost de a instala o putere cât mai mare pe suprafeţele disponibile, fără a folosi structură instalată prin fixare în sol. Având la dispoziţie o amprentă mică la sol, am ales folosirea unei structuri est-vest, având astfel un plus de putere instalată”, a completat Călin Brehar din partea Datacor.

Datacor s-a mobilizat pe toate cele 13 locaţii şi a finalizat cu câteva zile înainte toate lucrările necesare. Pentru acest lucru, putem să îi felicităm, deoarece nu ne aşteptam să se termine această lucrare, într-o perioadă atât de de scurtă. Îi felicit pe cei de la Datacor pentru profesionalismul de care au dat dovadă în acest contract cu Aquabisul şi de faptul că s-au mobilizat şi au finalizat aceste lucrări în termen”, a declarat Ion Şandru, director general Aquabis.

Valoarea investiției a fost de 14,6 milioane lei, finanțarea fiind asigurată în cea mai mare parte din fonduri europene, contribuția beneficiarului fiind de 6 %.

Datacor, unul dintre principalii integratori de sisteme de electrice, telecom şi securitate din România, a lansat noua divizie numită Datacor Green Energy, prin care oferă o suită de soluţii de energie solară fotovoltaică (PV), pentru a ajuta companiile România să genereze energie regenerabilă pentru propriul consum. Compania asigură, astfel, proiectarea, instalarea şi întreţinerea completă a sistemelor fotovoltaice, ocupându-se de toate detaliile procesului de instalare a noilor soluţii, de la planificare, validarea legală, documentaţie tehnică, permise, aprobări, implementare şi mentenanţă.

Echipa noastră se străduieşte să ofere soluţii de energie solară personalizate, asigurându-se că acestea răspund pe deplin cerinţelor şi aşteptărilor clienţilor noştri. Implementarea acestor sisteme nu doar că aduce beneficii imediate în ceea ce priveşte costurile energetice, dar aceste investiţii se amortizează într-un interval de 4 până la 7 ani, în funcţie de dimensiunea sistemului şi de nevoile energetice generale”, a explicat Bogdan Bilegan, CEO-ul Datacor.

În contextul creşterii semnificative a preţurilor energiei electrice, interesul pentru sursele de energie solară este în continuă creştere. Având în vedere eficienţa sporită şi scăderea costurilor sistemelor fotovoltaice în ultimii ani, acestea devin tot mai atractive. Prognozăm o creştere exponenţială a pieţei de energie regenerabilă în următorii ani în România”, a mai afirmat Bogdan Bilegan.

De asemenea, Datacor a încheiat mai multe proiecte de succes, cum ar fi cel mai mare parc fotovoltaic destinat unui prosumator din Transilvania pentru Rombat, centrale fotovoltaice pentru Decathlon Ploieşti, sediul Karcher Bucureşti sau Sala Polivalenta Bistrita.

În ceea ce priveşte planurile de dezvoltare, compania Datacor urmează să-şi extindă gama de produse şi servicii, anticipând o cerere crescută pentru soluţiile de stocare a energiei. Compania se concentrează şi pe dezvoltarea segmentului B2C prin subdivizia Datacor Smarthomes, cu accent pe sectorul rezidenţial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *