VIDEO: De la vlădică la opincă, au jucat Hora Unirii în Piața Centrală!

Oficialitățile locale s-au prins în hora Micii Uniri, eveniment care a avut loc în Piațeta Bisericii de la Coroana. S-a început cu Imnul României, după care preoții au oficiat serviciul religios.

A urmat discursul prefectului Ovidiu Frenț, aplaudat de cei prezenți după care s-a depus o coroană de flori la statuia domnitorului Alexandru-Ioan Cuza.

A urmat un moment artistic al soliștilor Centrului Cultural Municipal, care au cântat 3 melodii patriotice, după care oamenii prezenți s-au prins în horă și au jucat timp de 5 minute în jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza.

La evenimentele de astăzi s-au afișat o parte din directorii de la deconcentrate, alături de liderii administrației locale. După retrgerea militarilor, primarul Ovidiu Crețu a fost solicitat la poză și s-a fotografiat cu copii, pensionari și membri de partid.

 

Liberalii au fost prezenți dar NU s-au afișat în mod organizat la acest eveniment și au preferat să stea în mulțime, răsfirați și împărțiți pe grupulețe.

Parlamentarii PSD au ABSENTAT!

Marele absent a fost Radu Moldovan, președinte al Consiliului Județean care NU rata astfel de evenimente. De asemenea Doina Pană, Daniel Suciu și Ioan Deneș NU au fost văzuți la Bistrița. PSD-iștii au fost reprezentați de un grup de consilieri locali și județeni, dar și de pensionari prezenți la majoritatea evenimentelor publice.

 

Ce spectacole au loc de Mica Unire!

Cu prilejul zilei de 24 ianuarie, când se sărbătorește Ziua Unirii, la Bistrița este programat un spectacol omagial care se va desfășura în Sala Valeria Peter Predescu a Centrului Cultural Dacia din municipiu.

Spectacolul ”UNIȚI SUB TRICOLOR” îi va aduce în fața publicului pe soliștii Nicolae Cioancă, Oana Matei-Coruți, Ioachim Spân ai ansamblului profesionist ”Dor Românesc, dirijor Horațiu CIGU și coregraf Adrian PAȘCU.

Invitați speciali vor fi Florin Săsărman, cvintetul „Jam” al Liceului de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița, Larisa Rupea, „Noua Generație” Clubul de dans sportiv „Floris” – prof. coordonator: Florica Budușan.

De asemenea, vor fi prezenți actorii Daniel Deac, Codruța Rus și Antonia Moldovan. Prezentatori vor fi Daniel Deac și Codruța Rus.

Evenimentul va avea loc astăzi, de la ora 18:00, iar intrarea va fi liberă în limita locurilor disponibile.

error: Content is protected !!