VIDEO: Drumarii au intervenit cu utilaje de deszăpezire pe drumurile naționale afectate de ninsori

Noaptea trecută și în această dimineață, echipele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj au intervenit cu utilaje dotate cu lamă și răspânditor de material antiderapant pe toate sectoarele de drumuri naționale din administrare unde s-au înregistrat precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Potrivit DRDP Cluj, pe toate sectoarele de drum din administrare s-a acționat cu 89 de utilaje de deszăpezire și s-au folosit peste 592 de tone de materiale antiderapante.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud s-a acționat cu utilaje și material antiderapant pe DN 17C, drum care leagă județele Bistrița-Năsăud și Maramureș.

Vă rugăm să circulați prudent, să adaptați viteza la condițiile de drum, să plecați la drum doar dacă aveți autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să vă informați în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, a transmis DRDP Cluj.

Instituția reamintește șoferilor că Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de viscol puternic în zona montană înaltă (în general la peste 1500 m), valabilă în intervalul 22 decembrie, ora 18.00 – 24 decembrie, ora 10.00, fiind afectată în special zona montantă înaltă (în general la peste 1.500m). Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

Înainte de a pleca la drum, informați-vă cu privire la condițiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasați și echipați-vă mașina corespunzător, respectiv cu anvelope de iarna și chiar cu lanțuri dacă situația o impune”, mai transmite DRDP Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *