VIDEO: Ei sunt vecinii care se luptă cu familia Sighiartău! Se duc la Primărie să BLOCHEZE cartierul de 10 ETAJE dorit pe parcela de 4 ETAJE! 

La 20 de metri distanță de Liceul Electro răsar BLOCURI de 9 etaje! Ansamblul propus este compus din doua corpuri (A si B), in care regimul de inaltime este discontinuu cu accente de 2S+P+6E+3ER.

Șmecherii LEGALE! Se propune modificarea subzonei: de la 4 etaje se cer blocuri de 10 etaje!

Suprafata studiata, are 9.413 mp și Regim de inaltime max. Admis P+4E cu inaltime max. admisa 15 m. Prin PUZ se forțează modificarea regimului de inalțime la maxim 10 etaje!

Prin întocmirea unui PUZ se propune dezvoltarea unei zone cu caracter mixt si modificarea reglementarilor urbanistice pentru schimbarea subzonei functionale din IS1 in L4* – subzona mixta de locuire colectiva cu regim de construire discontinuu si inaltime maxima P+10 niveluri.

Ioan Buhuțan e MÂNIOS! NU vrea blocuri de 10 etaje peste gard! Prin șmenuri legale, Sighiartăii vor s-adauge 6 etaje-n plus!

Reporter: – De ce sunteți nemulțumit de faptul că în vecinătatea casei d-voastre va apărea un cartier… se dorește a fi P + 6 + 3 etaje… Dacă legea le permite, asta e. Ce vă nemulțumește, mai exact?

Buhuțan: – Din 2 motive. În primul rând pentru ca in zona, PUG-ul permite 4 etaje. Deci ar putea face  conform PUG-ului și atunci NU am nimic a comenta. Dar modificarea asta prin PUZ va duce o dată : pe Calea Moldovei care oricum este aglomerată la aproape dublarea timpului pe care îl faci și în al doilea rând, avem probleme și noi vecinii cu UMBRIREA . Dar și liceul: gândiți-vă la copii, faptul că ei nu vor mai avea lumină naturală…

Reporter: –  Așadar vă deranjează faptul că aici va fi traficul infernal undeva la 220 de apartamente, și probabil numărul de mașini va fi mai mare ?

Buhuțan: – E vorba de 220 de apartamente și la parter sunt prevăzute spații comerciale. Imaginați- vă toate mașinile care vin inclusiv la spațiile comerciale… NU are rost să vă gândiți decât la orele de vârf de pe Calea Moldovei, care înseamnă că vor dubla timpul de parcurgere…

De exemplu, cei care stau în cartierul Unire, acuma fac 40 de minute, am întrebat foarte mulți care stau acolo. O să facă peste 1 oră.

Buhuțan se luptă cu Primăria Bistrița! Merge-n Tribunal, dacă e cazul! – „E mare păcat că lumea îi atât de de obedientă, atât de speriată  de zona politică!”

Reporter: – Ce v-a zis de la Primărie, am înțeles că s-a obținut aviz de oportunitate și s-a afișat  intenția de realizare a unui PUZ.  Ce veți face la momentul acesta ?

Buhuțan:  – Deja am depus nu numai noi vecinii de aici cu casele de aici, că sunt mai multe case dacă vă uitați care vom fi afectați de huidumele… că nu le poți zice decât HUIDUME. Am depus deja propuneri și observații, adică am spus clar, am depus propunerea către primărie să respingă modificarea PUG-ului prin aprobarea acestui PUZ. Din știința mea , mai sunt și alții care sunt deranjați, în special pe partea de trafic.

Reporter: – Concret, solicitați să NU fie aprobat acest PUZ și să NU fie modificată funcționalitatea actuală a zonei, care momentan permite P + 4…

Buhuțan: – E mare păcat că lumea îi atât de de obedientă, atât de speriată  de politica asta să zic sau de zona politică și nu poate să ia un pic de atitudine ….

Gândiți-vă la liceul InfoEl. Copiii n-o să mai aibă lumină naturală. Ba și mai mult, îi prevăzut ca tot traficul să se facă pe un singur sens și atunci toate mașinile care vor intra și vor ieși din probabila parcarea subterană, vor circula practic pe sub geamurile Colegiului Tehnic InfoEl . Adică , asta înseamnă zgomot și asta înseamnă poluare. Pe lângă faptul că toți viitorii elevi din Infoel nu vor avea lumină directă de la soare…

Buhuțan: „Voi da în judecată Primăria Bistrița! E incredibil că o zonă de P + 4 devine o zonă de P + 9, cu blocuri de 35 de metri!”

Reporter: –  Ce veți face dacă oportunitatea pe care d-voastră NU o vedeți, o vor vedea consilierii locali care sunt aleși și care conduc destinele administratiei?

Buhuțan: – Eu nu pot decât să dau în judecată Primăria. In momentul când se obține această schimbare de PUZ, din momentul ăla investitorul trece așa lejer peste toate chestiile și poate să și construiască . Atunci tipicul este Păi tot specialiștii sau pronunțat și De ce să ne opunem noi?
Probabil va fi acea piedică ceea ce toți au recunoscut și primarul și arhitectul șef că într adevăr se impună acceptul vecinilor în acordarea certificatului de urbanism pentru autorizație. Ei, cred că acolo va fi problema pentru că toți, repet încă o dată și primarul și arhitectul șef au spus că atunci într-adevăr este necesar și acordul vecinilor.

Reporter: – Domnul Toadere (cumnatul lui Robert SIghiartău), ce v-a zis, că sunteți vecini de-atâta vreme?

Buhuțan: – Păi dânsul vede foarte bine că dânsul crede că e oportunitate pentru dânsul și eu i am spus clar că mie îmi deranjează viața….

Reporter: – Credeti ca sunt interese, în spatele acestui proiect?

Buhuțan: – Nu mă interesează dacă sunt. E vorba de a respecta legea. Suntem sau nu cu legea. suntem sau nu consilieri a orașului a cetățenilor.

Reporter: – Să știți că pe lege,  se poate modifica funcționalitatea, să se ajungă de la P +4 la P + 9…. Tot pe lege se poate!

Buhuțan: – Pe lege se poate, atunci când apare o oportunitate de aia și se numește acel aviz de oportunitate. Oportunitatea este sau nu este a orașului? Nu e vorba de oportunitatea unui investitor . Toți cetățenii orașului se pot bucura că se face un bloc extraordinar de frumos? Dar ca oportunitate nu poți să iei ceva care îți deranjează traficul, care oricum e foarte aglomerat ,asta se știe nu mai trebuie să vină niciun studiu…. și ieșind din tot cadrul ăsta în care blocurile, clădirile orașului sunt cât de cât aliniate și să iasă așa niște ditamai huidume….

Și-a băgat Gaftone nasul, pe manipulări? Cum răspunde Buhuțan ?

Reporter: – Știe un întreg oraș că sunt conflicte în primărie între arhitectul șef Monica Pop și Floarea Gaftone, secretarul municipiului. Sunteți MANIPULAT dumneavoastră de Gaftone?

Buhuțan: – NU am absolut nimic de-a face cu ceea ce e în primărie . Nu mă interesează ! Dar dacă mergi în primărie ca cetățean al orașului, funcționarii din primărie trebuie să înțeleagă că totuși ei își iau salariile din taxe și impozite. Și atunci ei trebuie să te respecte și să îți acorde atenția și serviciile pentru care sunt plătiți! Nu poți să te duci și să ceri niște documente care sunt de interes public și să nu le primești …

Reporter: – ați pățit lucrul acesta?

Buhuțan: – Am pățit-o și va fi un proces pe tema asta!

Reporter: – La momentul acesta, se depune propuneri, solicitări la intenția de elaborare a unui PUZ?

Buhuțan:  –  nu se știe. Nu știe nimeni! Astăzi am fost la primărie și nu știe nimeni!

Reporter: – Nu v-a spus legal? Este termen de contestații, o lună, două?

Buhuțan:  – Este un simplu afiș al investitorului! Care dă o dată, un termen la 17 februarie, iar la primărie a fost depuse din 13 februarie. Am întrebat cine este responsabil pentru că legea 701 spune trebuie să fiu responsabil, care are sarcina să dea lămuriri . Am aflat c-ar fi Carmen Mihuț. Nu am reușit să mă întâlnesc cu ea. A refuzat Monica Pop să se întâlnească cu mine. Nu știe nimeni în ce perioadă suntem: în perioada de contenție, perioadă de propuneri până când avem voie să facem contestații … totul este așa ca un mare secret…. Nu am înțeles de ce!

Familia Nicoară are casa-n gard! Se opun vehement acestui cartier!

Reporter: – Sunteți de acord cu proiectul care urmează ?

Nicoară: – Nu, Doamne Fereste! Suntem direct afectați! NU e posibil așa ceva în niciun caz…

Reporter:  – În momentul când v-ați construit casa, v-ați gândit că s-ar putea ca în vecinătate să apară 10 etaje?

Nicoară: –  În niciun caz!

Reporter: – Ce veți face dacă totuși vor ridica noua etaje ?

Nicoară: – NU vreau să mă gândesc …toată viața mea am muncit aici pentru o casă și acum să vină ei să și facă profit maxim… De ce nu pot să facă ceva mai civilizat? Dar cât de urâtă arată orașul cu o asemenea investiție aici. Vă dați seama ce discrepanță este chiar între liceu și aceste blocuri . Cum arată ? Armonia Spațiul este complet stricată. Dacă e vorba pentru oraș chiar pentru mine mă afectează direct . Cu 4 patru etaje merge că e civilizat !

Presiuni în Primărie! Milionarii vor BLOCURI, cetățenii vor lege și ordine! Urbaniștii sunt în PLOP și au făcut orașul harcea-parcea, după cum le-a dictat Crețu!

Municipiul Bistrița s-a dezvoltat haotic, fără direcții clare și PUG-ul realizat în 2011 a fost mutilat prin PUZ-uri. Totul s-a întâmplat cu girul primarului PSD și al unor urbaniști cu funcții de conducere în Primărie!

La preluarea mandatului, Ioan Turc a promis că va întocmi un alt PUG și va face ordine pe domeniu. Însă, treptat, sfătuitorii primarului s-au poziționat de partea dezvoltatorilor și încet-încet Primăria a dat drumul la investiții și PUZ-uri.

Practic, s-a urmat traseul creat de administrația Crețu, pe baza unui Plan Urbanistic General realizat în 2011. (expirat și prelungit).

Mâine se duc la Primărie să le dea primarul explicații!

Momentan, NU s-a aprobat PUZ-ul, ci doar s-a afișat intenția de elaborare, dar lucrurile sunt aprinse și presiunile sunt mari pentru a demara această investiție…

Vecinii afectați de PUZ-ul de pe Calea Moldovei merg joi (30 martie ) la Primărie să se adreseze Consiliului Local. Oamenii speră că administrația Turc să NU urmeze viziunea lui Crețu și să modifice zone din PUG pentru a favoriza anumiți investitori: familia Sighiartău, în cazul de față.

Citiți și:

FOTO: Vezi cum arată blocurile cu 9 etaje, propuse de Sighiartăii de la Dacia Service! 220 de apartamente într-o zonă sufocată, pe Calea Moldovei! Cum va juca primarul Turc!

 

 

error: Content is protected !!