VIDEO: Autospecială dotată cu echipamente de terapie intensivă, la UPU-SMURD Bistrița

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud pune la dispoziția UPU-SMURD Bistrița o autospecială dotată cu echipamente medicale de terapie intensivă mobilă.

Potrivit președintelui Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, administrația județeană a beneficiat de sprijinul companiei Rombat pentru dotarea autospecialei cu echipamente medicale.

Echipa medicală care va deservi această autospecială va fi formată dintr-un medic de urgență, un asistent și un paramedic și se va putea deplasa și în zonele greu accesibile.

Totodată, echipajul va putea interveni în sprijinul ambulanțelor, atunci când situația din teren va impune acest lucru.

Medicul șef al UPU-SMURD Bistrița, dr. Tiberiu Tudor, a precizat că autospeciala de intervenție va fi folosită pentru cazurile deosebit de grave.

”Având în vedere nevoia de îmbunătățire a timpului de răspuns la urgențele de cod roșu, eficientizarea activității UPU-SMURD SCJUB la nivelul zonei de triaj al pacienților, precum și facilitarea accesului în zonele montane greu accesibile a echipei de reanimare SMURD, Consiliul Județean Bistrița Năsăud prin domnul Președinte Emil Radu Moldovan, Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița prin domnul Manager Ec. Gabriel Lazany și ROMBAT prin domnul Alin Ioaneș CEO-ul companiei, au răspuns prompt și au venit în sprijinul UPU-SMURD SCJUB prin dotarea acestuia cu o Autospecială de intervenție pentru cazurile deosebit de grave. ”În spatele fiecărei vieți salvate poți fi TU!” În acest sens, întregul serviciu UPU-SMURD vă mulțumește pentru implicarea dumneavoastră în salvarea de vieți omenești”, a transmis dr. Tiberiu Tudor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *