VIDEO: Măsuri speciale de igienizare în mijloacele de transport în comun. Se amplasează dozatoare cu gel dezinfectant

Principalul operator de transport public din municipiul Bistrița, compania Transmixt SA, a luat măsuri speciale de igienizare în toate mijloacele de transport și a anunțat că a decis să amplaseze în autobuze inclusiv dozatoare cu gel dezinfectant.  

În contextul actual reprezentat de amenințarea Coronavirus, compania noastră a luat din timp măsuri de igienizare suplimentară a maşinilor„, au anunțat reprezentanții companiei Transmixt SA.

Astfel, una dintre măsuri prevede că la capetele de traseu se dezinfectează locurile cele mai expuse (bare, mânere, suporți, etc) cu substante pe bază de alcool (etanol). De asemenea, după retragerea la garaj a maşinilor se foloseşte cloramina, prin pulverizare şi ștergere.

https://www.facebook.com/transmixt.bistrita.3/videos/pcb.137536074453463/137536021120135/?type=3&theater

 

Totodată, compania anunţă că în autobuzele și microbuzele companiei vor fi montate dozatoare cu gel dezinfectant pe care le vor putea utiliza călătorii. În unele mijloace de transport au fost deja amplasate astfel de dozatoare.

Transmixt SA face apel la călători să respecte câteva reguli esenţiale:

  • folosiţi gelul dezinfectant pus la dispozitie;
  • evitaţi discuţiile purtate cu conducătorul auto sau cu cei din jur;
  • protejaţi pe cei din jurul dumneavoastră când tuşiţi sau strănutaţi;
  • nu consumați alimente şi băuturi în autobuze;
  • nu mestecaţi gumă, nu lipiți guma de scaune;
  • păstraţi curăţenia în jurul dumneavoastră;

Reamintim că și reprezentanții Primăriei Bistrița au solicitat operatorului Transmixt să dezinfecteze în mod constant toate mijloacelor de transport public în comun, iar astfel de măsuri au fost dispuse și de la nivel central.

error: Content is protected !!