VIDEO: Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, vești importante pentru variantele ocolitoare ale orașelor Bistrița, Beclean și Năsăud

 

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat vineri, la Bistriţa, că până pe 15 august va fi lansată documentaţia pentru Autostrada Nordului, Petea – Suceava și a vorbit, de asemenea, și despre trei proicte de interes local, variantele ocolitoate ale orașelor Bistrița, Năsăud și Beclean.

„Ceea ce am venit să vă spun astăzi, să notați foarte bine. La Transporturi cred că și eu am învățat o lecție – vorba multă, sărăcia omului. Cred că ați văzut în ultima perioadă o altă atitudine și față de constructori, dar și față de cei din companie care nu își fac treaba. Cine nu își face treaba pleacă”, a spus Răzvan Cuc la începutul discursului său.

Ministrul Transporturilor a continuat cu câteva vești importante.

Autostrada Nordului – Petea – Suceava. Anunţasem iniţial că undeva în luna septembrie vom lansa documentaţia pentru Autostrada Nordului. (…) Până pe 15 august lansăm documentaţia pentru Autostrada Nordului. Aşa am promis, aşa vom face, să notați”, a mai spus ministrul.

Ulterior, Răzvan Cuc s-a adresat primarului din Beclean.

”Domnului primar de la Beclean i-am spus aşa: că în momentul în care finalizează documentaţia, studiul de fezabilitate, pentru că s-a angajat să-l facă dânsul, în două luni de zile lansăm noi proiectarea şi execuţia”, a declarat ministrul Transporturilor.

Acesta a mai anunţat că tot până pe 15 august se lansează procedura pentru proiectarea şi execuţia variantei de ocolire Bistriţa, adăugând că până la sfârşitul lunii august se va lansa documentaţia pentru proiectarea şi execuţia DN 17D, de la Beclean la Cîrlibaba.

Făcusem o promisiune, tot în sala asta, în 2017 cu privire la DN 17D Beclean-Cîrlibaba. Iată că de data asta, după ce am avut o discuție și cu domnul președinte, am stabilit ca până la sfârşitul lunii august să dăm drumul şi la proiectare şi execuţie, cu clauze suspensive, așa cum ne-a învăţat domnul ministru Teodorovici. Să intrăm în linie dreaptă. Deci, astea sunt proiectele pe care ni le asumăm”, a mai precizat ministrul.

Cuc a făcut declarații și cu privire la centura de la Năsăud. ”Acum două săptămâni a fost o echipă de la Ministerul Transporturilor, a vorbit cu domnul primar despre acest obiectiv şi îl vom băga pe fonduri şi vom lansa documentaţia, tot aşa, sperăm până la sfârşitul lunii septembrie să dăm drumul la documentaţia pentru studiul de fezabilitate”, a mai precizat Cuc.

https://www.facebook.com/ziardebistrita/videos/2308202749509270/

 

error: Content is protected !!