VIDEO: O nouă zi de proteste la Bistrița. Transportatorilor li s-au alăturat și fermierii

Transportatorii din Bistrița-Năsăud au organizat marți o nouă acțiune de protest la Bistrița, lor alăturându-li-se și fermierii din județ.

Protestul s-a desfășurat pe șoseaua de centură a orașului. Zeci de autocamioane, tractoare și autoturisme ale transportatorilor și fermierilor au străbătut, în coloană, drumul de centură.

Printre revendicările transportatorilor se numără și plafonarea prețurilor RCA, dar și scurtarea timpilor de trecere a frontierei, alocaţii de cazare și de hrană sau posibilitatea recuperării unui procent din acciza la combustibil pentru firmele de transport.

În ceea ce îi privește pe fermieri, aceștia solicită, printre altele, acordarea subvențiilor APIA aferente anului 2023 până la finalul lunii februarie 2024, compensarea pierderilor suferite de fermierii români afectaţi de importurile din Ucraina, stoparea importurilor de cereale din Ucraina, acordarea de credite cu dobândă subvenţionată.

Proteste au fost organizate la Bistrița și zilele trecute, mai exact în 11, 12 și 15 ianuarie. 

La nivel național, fermierii şi transportatorii continuă protestele şi spun că nu pleacă din stradă până când nu se vor găsi soluţii.

VIDEO: Facebook – Roxana Irina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *