VIDEO: Percheziții în Bistrița-Năsăud într-un dosar de trafic de droguri; patru persoane, arestate preventiv

Patru persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile într-un dosar de trafic de droguri, acestea fiind bănuite că vindeau sau chiar ofereau gratuit, inclusiv minorilor, substanțe interzise, informează Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud.

S-a reținut că inculpații, în mod repetat (199 acte materiale), au procurat, transportat, porționat și comercializat cu suma de 100 lei pentru o doză, diverse cantități de cristal, drog de mare risc (3-CMC), către consumatori de pe raza județului Bistrița-Năsăud. Totodată, cu ocazia unor petreceri private, inculpații au oferit cu titlu gratuit, cantități de drog de mare risc, inclusiv unor minori. De asemenea, în sarcina unui inculpat s-a reținut că, în perioada iulie-august 2023, a pus la dispoziție imobilul în care locuia, pentru consumul de droguri”, se arată într-un comunicatul de presă al DIICOT.

La data de 16 noiembrie, la locuințele inculpaților au fost efectuate cinci percheziții domiciliare, fiind descoperite și ridicate patru telefoane mobile, nouă cartele, două grindere, mai multe plicuri și bunuri cu urme de substanță pulverulentă de culoare albă și urme de substanțe vegetale de culoare verde oliv.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor patru persoane, ele fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în locuință, ambele în formă continuată.

La data de 17 noiembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor patru reținuți.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, I.P.J. Bistrița-Năsăud, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din I.P.J. Bistrița-Năsăud și Maramureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!