VIDEO: Prefectul Stelian Dolha: ”Valul 5 ne bate la ușă. Nu avem dreptul să ne culcăm pe o ureche”

stelian dolhaziar de bistrta

De la debutul valului 4 al pandemiei de COVID-19 și până în prezent, circa 350 de persoane din Bistrița-Năsăud au decedat după ce s-au infectat cu noul coronavirus, spune prefectul județului, Stelian Dolha, care atrage atenția că valul 5 bate la ușă, motiv pentru care relaxarea măsurilor anti-COVID-19 nu este o opțiune în acest moment.

Nu cred că avem dreptul să ne culcăm pe o ureche, chiar dacă situația pandemică din județul nostru e una mai bună și suntem astăzi la 2 și ceva incidență la nivel județean. Situația e mai bună și mulți dintre conjudețenii noștri o să spună că vin sărbătorile, vine Revelionul și că ar trebui să avem măsuri de relaxare. Însă epidemiologii ne spun altceva, că valul 5 ne bate la ușă și că acesta a început deja în țările care au grad de ridicare foarte ridicat. Nu vreau să ne trezim sau să pățim așa cum am pățit în valul 4. Știți câți morți am avut în Bistrița-Năsăud în valul 4? 350 de morți în două luni și jumătate. Am avut 118 în septembrie, 188 în octombrie și 47 în noiembrie. Acesta e numărul de morți pe care l-am avut în județ în valul 4, în două luni și jumătate”, a spus prefectul Stelian Dolha într-o ședință a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu consideră că aceste cifre ar trebui să fie un semnal de alarmă și atrage atenția populației că trebuie să fie în continuare precaută și să aleagă să se vaccineze împotriva COVID-19.

În prezent, Bistrița-Năsăud este la o incidență a cazurilor de COVID-19 de 2,28 la mia de locuitori, iar dacă numărul cazurilor va continua să scadă, județul ar putea intra în scenariul verde.

error: Content is protected !!