VIDEO: Primăria Bistrița a depus spre finanțare proiectul aquapark-ului ce va fi construit în zona fostei baze Mecanica

Primăria Bistrița a depus spre finanțare proiectul aquapark-ului bistrițean ce va fi construit, pe o suprafață de 35.000 mp, în zona fostei baze Mecanica, anunță primarul Ioan Turc.

”Am depus în data de 27 mai, pentru finanțare europeană, proiectul aquapark-ului bistrițean ce va fi construit, pe o suprafață de 35.000 mp, în zona fostei baze Mecanica”, a precizat Ioan Turc.

Recent, într-o emisiune la Ziar de Bistrița, primarul Ioan Turc a precizat că acest proiect se numără în top 3 proiecte prioritare ale sale.

O investiție de 25,5 milioane de euro, care va fi susținută financiar cu 12,5 milioane de euro de Uniunea Europeană, care prevede realizarea unei infrastructuri de agrement fără egal în această regiune, cu o clădire de 8.000 de metri pătrați, cu bazine interioare și exterioare, cu tobogane pe care le vor putea folosi simultan circa 300 de oameni, cu zone pentru servirea mesei, cu terenuri de minifotbal, baschet, volei, cu o parcare de 300 de locuri plus încă 200 la intrare. (…) Proiectul pe care îl vom face în zona Mecanica, eu îl văd legat cu Pădurea Schullerwald. Nu îl văd decupat de cadrul natural de acolo. Puteți să vă imaginați ce va avea acest oraș într-un termen rezonabil, ținând cont de platoul pe care urmează să fie construit Aquapark-ul, dar și de faptul că în proximitate avem cea mai frumoasă pădure urbană din câte am văzut eu pe unde am umblat”, a spus Ioan Turc.

Primăria Bistrița a cumpărat fosta bază sportivă Mecanica în anul 2022, suma totală la care s-a ridicat această achiziție fiind de aproximativ 4,2 milioane lei fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!