VIDEO: ”Se risipesc în continuare bani pe proiecte megalomane! Bugetul ar trebui să se focuseze pe problemele reale ale cetățenilor”

Consilierul local Mircea Archiudean a criticat și el modul în care a fost gândit bugetul local pe anul 2018 al municipiului Bistrița, considerând că ”adevăratele probleme zac nerezolvate” în vreme ce banii sunt dirijați spre investiții ”păguboase”.

”Primarul Ovidiu Crețu și cei care îi susțin proiectele „ambițioase” nu par să fi învățat ceva din eșecul pârtiei de schi, investiția păguboasă care înghite bani și abia a funcționat trei zile în acest sezon. Iarna e pe sfârșite și bistrițenii îi resimt din plin efectele, atât în buzunare, cât și în felul în care arată orașul” a precizat consilierul Archiudean.

Acesta este revoltat și de modul în care arată străzile din Bistrița – ”pline de gropi, ca după război”, identificând și alte probleme:

  • ”De sub zăpada care se topește, răsar gropi noi și străzile municipiului arată ca după război.
  • Starea pasajelor renovate s-a degradat din cauza lucrărilor de mântuială recepționate și plătite de primărie.
  • Parcul auto din Bistrița crește de la o zi la alta și infrastructura rutieră e la pământ.
  • Ambuteiajele la orele critice pe bulevardele principale sunt la ordinea zilei.
  • În multe cartiere unde cetățenii plătesc impozite de intravilan, nu există apă, canal, iluminat public și asfalt.
  • Nu avem pistele de biciclete despre care se vorbește de ani de zile.
  • Plătim cele mai mari impozite din țară fiind încadrați în baremul maxim stabilit prin lege.
  • Taxele cetățenilor și costurile pentru utilități s-au mărit în mod nejustificat.
  • Se risipesc în continuare bani pe proiecte megalomane”.

Mircea Archiudean critică modul în care administrația Ovidiu Crețu cheltuie banii publici. ”Continuă să prăduiască banii publici și să insiste în proiecte fără sens și fără efecte benefice pentru populație. Bugetul ar trebui să se focuseze pe problemele reale ale cetățenilor și să le rezolve prin investiții normale, în primul rând, în utilitățile de bază, lucrurile strict necesare. Bistrița are nevoie și de investiții în proiecte ambițioase, dar oamenii care plătesc taxe și impozite tot mai mari așteaptă, deocamdată, să simtă efectele unei bune administrații în probleme de care se lovesc zi de zi: utilități, drumuri, curățenie, trafic” a încheiat consilierul local.

error: Content is protected !!