VIDEO: Și-a băgat iepurașii la înaintare! Fratele lui Radu Moldovan, Macarie, NU a venit să explice dac-a fost angajat „pe bune” la Aquabis!

Imediat ce Robert Sighiartău a încheiat conferința de presă, Aquabis a convocat o ședință de presă, prin care să arate că instituția NU este politizată și că totul decurge conform legii!

La conferința de presă anunțată de urgență s-a prezentat directorul general Ioan Șandru și Grigore Timoce (președintele Consiliului de Administratie). Macarie Moldovan a LIPSIT!

De ce la Bistrița plătim apa mai scump ca la Cluj sau Bihor!

Robert Sighiartău a prezentat o comparație de prețuri la tarifele practicate de Aquabis…. 8.67lei/mc față de aprox. 5 lei cât are Cluj și Bihor.

Ion Șandru a explicat că soluțiile tehnice diferă enorm față de județul Bistrița- Năsăud. La Cluj, apa vine prin cădere de la Lacul Tarnița, iar la Bihor s-au făcut captări de izvoare de adâncime.
La Bistrița, se folosește apa din râu, filtrată ,tratată, proces complex care consumă energie și implicit se reflectă în preț.

Despre Macarie, fratele lui Radu Moldovan! Conducerea zice că-i competent și concursul a fost pe bune! “… dacă ar fi fost nereguli, am fi fost condamnați, careva de pe-aici”

Reporter: – Au fost acuze către domnul Macarie Moldovan, fratele lui Radu Moldovan . Este un om competent?

Grigore Timoce: – Da! Din punctul meu de vedere, da. Pe sectorul pe care răspunde Pentru că o parte din atribuțiile directorului general au fost preluate de către directorul general adjunct ! Dar și aici este transparentă, pentru că și aceste atribuții se găsesc pe site.. Și o să vedeți care e partea de care răspunde domnul general adjunct al domnului Macarie Moldovan.

Despre concursul la care Macarie Moldovan a participat de unul singur!

Grigore Timoce: Vă spun și cu concursul… cum s-a spus mai devreme că ar fi fost concursul trucat. Vreau să vă spun că de fiecare dată când am avut licitații, concursuri s-au făcut executări de lucrări … s-au făcut nenumărate plângeri la Parchet la DNA, am fost înregistrări ale serviciilor secrete competente toate s au încheiat cu N.U.P . De atata vreme, daca ar fi fost nereguli, am fi fost condamnati, careva de pe-aici.

Consiliul de Administrație al Aquabis e full de oameni de partid! Ion Șandru e singurul fără carnet de membru! „La o companie de apă NU toată lumea trebuie să se priceapă la apă!”

Radu Moldovan pregătește o revistă cu realizările pe Județ! 50.000 de euro, din bani publici pentru 100.000 de exemplare! Se distribuie GRATIS!

Grigore Timoce: – Indemnizația e de aproximativ 2.000 de lei pe luna. Eu am funcție de președinte concluzia administrate înțelegeți poți să adaug la indemnizație….

Mi s a părut neprofesionist fata de colegii mei pentru că toți depunem același și tot avem aceeași indemnizație de 2.000, 2.100 lei pe lună

Reporter: – Pentru o semnătură este mult , e putin?

Grigore Timoce : – Nu pentru o semnătură, pentru că nu există o singură semnătura … avem patru sau cinci ședințe pe lună . Dar nu suntem consiliu de administrație marionetă . toată lumea se implică in activitățile societății … Avem ședințe de Urgență, câteodată de azi pe mâine , pentru toată proiectele pe care le face comapnia in judet necesita o colaborare intre Ca si echipa executiva.. este nevoie de aprobări, ii verificam, ne dau rapoarte săptamanal, suntem un stress pentru ei…


Reporter: – Sunt specialiști acești membri ?


Grigore Timoce : – În administrație și management Da ! Pentru că la o companie de apă NU toată lumea trebuie să se priceapă la apă nu poate sectoare ce trebuie conduse. Este prevăzut atributiile Consiliului de Administrație… Veți vedea care sunt aceste atribuțiile de control, de numire a directorului general revocarea mandatelor, nu trebuie neapărat să fie specialiști în apă un membru al C.A.

Reporter: – dar e ok să fie membrii PSD ? sau altor partide în Consiliul de Administrație ?


Grigore Timoce: – Toată lumea este membru sau simpatizează cu un partid în țara asta. Inclusiv ziariștii simpatizează cu un anumit partid.


Reporter: – Da dar ei sunt membri de partid…


Grigore Timoce: – Există statut care reglementează… Ordonanța care reglementează societățile capital majoritar de stat sau public… nu oprește, nici nu interzice, nici nu ai putea să faci chestia asta

Reporter: – au fost acuze de politruci, și infiltrație în instituție, abonați la bani publici…
Grigore Timoce – Ai curăța jumătate tara sau nu ar mai intra nimeni in politica si am rămâne fără politicieni, daca…

Reporter: – sunt politruci, angajați pe pile, pe relații?


Grigore Timoce: – Eu știu că toți cei care au fost numiți în Consiliul de Administrație au dat niște examene. Societatea organizată un concurs de selecție și au fost liberi au depus mai multe dosare….


Reporter: – NU numai în consiliul de administrație, și în interiorul instituției au fost acuze că sunteți o instituție politizată …


Grigore Timoce Eu nu mi-am permis si nici directorul general… nu putem să-i verificăm pe toți legitimații ca să știm că sunt simpatizanți din toate partidele. Mai departe nu avem probleme. Noi discutăm doar problemele societății, Aquabis. Niciodată politica… De-asta nu știu nici ce preferințe politice are domnul Șandru nici în ziua de astăzi, deși suntem colegi de 12 ani.

Cine face parte din Consiliul de Administrație al Aquabis! 6 din 7 sunt cu carnet de partid!

  • Timoce Grigore-Vasile – Președinte fost membru PSD, actual Pro Romania
  • Cîmpan Dragomir – Sabin  – PSD
  • Kozuk Andrei-Ioan – Membru PSD
  • Nemeș Crina Grațiela  – secretara lui Radu Moldovan, PSD.
  • Parasca Constantin-Cristian – PSD
  • Șandru Ion  – director general
  • Țintean Ioan – ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!