VIDEO: Urs care a rămas prins într-un laţ de sârmă, salvat de jandarmii din Bistrița-Năsăud

Un urs a fost salvat, duminică, în ziua de Crăciun, de jandarmii bistriţeni, după ce a rămas prins într-un laţ de sârmă, informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud.

”În această dimineaţă, jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au intervenit la un caz mai puţin obişnuit – un urs fiind prins într-un laţ de sârmă. Intervenţia a avut loc pe raza Ocolului Silvic Bistriţa Bârgăului, în zona numită Valea Munceilor din localitatea Bistriţa Bârgăului, înspre Colibiţa (pe partea stângă a DJ 172 D). La faţa locului, jandarmii au solicitat, conform procedurii, prezenţa medicului veterinar, a paznicului de vânătoare, a poliţiştilor din cadrul Biroului Arme şi Muniţii, respectiv a unui reprezentant din cadrul Primăriei Bistriţa Bârgăului”, a precizat Jandarmeria Bistrița-Năsăud.

Zona unde a fost găsit ursul nu este una populată, ca urmare intervenţia nu a pus în pericol alte persoane.

Animalul, care are vârsta de până la 2 ani şi aproximativ 80 de kilograme, a fost tranchilizat, apoi i s-a desfăcut laţul din zona bustului.

Potrivit Jandarmeriei, ursul nu a fost rănit şi urmează să fie transportat la o altitudine mai ridicată din aceeaşi zonă, unde va fi eliberat.

FOTO/VIDEO: Jandarmeria Bistrița-Năsăud