FOTO: AlexCDrone

VIDEO: Varianta de ocolire a oraşului Beclean, prima construită în judeţ, deschisă circulației

Veste bună de Ziua Națională a României! S-a deschis circulația pe varianta de ocolire a orașului Beclean.

Potrivit primarului orașului Beclean, Nicolae Moldovan, circulația autovehiculelor pe noul drum a fost permisă încă de azi-noapte.

”S-a deschis circulația pe varianta de ocolire a orașului Beclean. Să aveți drum bun! La mulți ani tuturor!”, a precizat, la puțin timp după miezul nopții, într-o postare pe pagina sa de pe o rețea de socializare, primarul Nicolae Moldovan.

Varianta de ocolire a orașului Beclean are o lungime de aproape 1,2 km, cu parte carosabilă de 7 m și platformă de 10 m.

Traseul variantei este în totalitate nou, se desprinde din DN 17 D la km 4+677 spre dreapta, traversează râul Someşul Mare şi se racordează la DN 17/ E 58 la km 27+505 spre stânga.

Varianta are două benzi de circulație de 3,5 m fiecare și un acostament de 1,5 m, conform caracteristicilor pentru drumuri naționale europene de clasa tehnică III şi o viteză de 60-80 km/h.

Pentru traversarea Someşului, între km 0+333,45 și 0+917,05 este realizat un pod pe grinzi cu 14 deschideri, în lungime de 583,60 m. La desprinderea din DN 17 D şi la racordarea variantei cu DN 17 sunt prevăzute sensuri giratorii.

Constructori au fost asocierea CML.RO (lider de asociere), Dacia Faber SRL, Îndemânarea Prodcom, Test Prima SRL și DP Project SRL.

În urmă cu câteva zile, imagini cu noul drum au fost publicate de AlexCDrone:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *