VIDEO: Vezi un filmuleț cu târgul „de purici” de pe Pietonal! Găsești o grămadă de haine și obiecte la 1 leu bucata! Banii obținuți vor fi donați de Clubul Lions!

În acest weeken, Clubul Lions Bistrița organizează un târg de chilipiruri, în cortul de pe Pietonalul Bistrița. Obiectele provin din donații ale diverselor persoane, (o parte provine din Austria) dar există și haine și încălțăminte nouă. Marfa este sortată pe categorii: încălțăminte, îmbrăcăminte femei, bărbați copii, raion de articole sportive, cărți, jucării, raion de electrice și electronice, ceramică și porțelanuri, gablonțuri, piese mici de mobilier.

Prețul obiectelor este unul simbolic: produse la 1 leu/bucata sau 5 lei/bucata. Există și produse mai scumpe, dar totul este negociabil!

 

 

10.000 de euro s-au adunat la ediția de anul trecut! Banii au fost folosiți în acte de caritate! 

Anul trecut, Lions a obținut aproximativ 10.000 de euro din vânzarea de mărfuri și 1.000 de euro din donații. De acești bani, organizația a realizat o serie de acte de caritate: a donat calculatoare speciale pentru nevăzători, a participat a programe de împăduriri etc. Este cea de-a III-a ediție a Târgului de Purici, desfășurată pe Pietonal.

Principiul acestui târg:

  • o serie de persoane reușesc prin donații să se debaraseze de obiectele pe care NU le mai foloseau, însă fără să le arunce la gunoi, ci să se implice astfe în realizarea unor acte de caritate.
  • cumpărătorii se bucură de faptul că își cumpără un obiect la un preț convenabil și implicit că banii vor fi donați
  • fondurile care se obțin din vânzarea acelui bun donat se folosesc în scopuri caritabile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.000 de oameni au vizitat Târgul de Purici în 2016! Anul acesta așteptările sunt mai mari! 

 

 

„Pe lângă fondurile care se adună, cel mai mare câștig este spiritul voluntariatului. Acest spirit al voluntariatului însuflețește an de an, tot mai mult. Nu știu dacă vom reuși să adunăm sumele colegilor noștri din Sankt Polten (Austria), dar atunci când vine vorba de entuziasmul voluntarilor pot spune că am ajuns la același nivel sa chiar peste.  Ăsta e cel mai mare câștig: spiritul voluntariatului pe care Clubul Lions a rușit să-l insufle oamenilor din Bistrița „ – a declarat Alexandru Mureșan – președintele Clubului Lions din Bistrița.

 

 

 

 

 

La Bistrița, prima ediție a târgului a avut loc în anul 2014, după modelul Flohmarcht-ului german sau austriac și a Marché aux puces francez. Clubul Lions Bistrița a adus această idee la Bistrița, încercând astfel să implice societatea în strângerea de fonduri care să fie întoarse mai apoi tot către societate, acolo unde este nevoie. În cadrul evenimentelor de acest gen, cetățenii pot participa cu donații constând în îmbrăcăminte, încălțăminte, electrocasnice, jucării,mic mobilier, articole de menaj, cărti, CD-uri, calculatoare și birotica, orice alt obiect de care nu mai are nevoie, dar care mai poate fi folosit. Toate obiectele donate sunt scoase apoi la vânzare în cadrul târgului, exact așa cum s-a întâmplat și la Bistrița.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Târgul de purici a fost deschis vineri, în prezența mai multor oficialități locale.

Orar:
Sâmbătă de la ora 10 – 18.30!
Duminică 10 – 14.

error: Content is protected !!