Vino să-l asculți pe Eduard Kunz! E cel mai TARE pianist care a călcat la Bistrița! Recital extraordinar, pe 31 octombrie, la Palatul Culturii!

În data de 31 octombrie 2023, de la ora 19:00, va avea loc la Palatul Culturii Bistrița, un recital extraordinar de pian, care va fi susținut de Eduard Kunz.

Programul este alcătuit din următoarele lucrări: 3 sonete – Domenico Scarlatti, Sonata Nr. 3 în fa minor, opus 5 – Johannes Brahms, Sonata Nr. 3 în la minor, opus 28 – Serghei Prokofiev.

Eduard Kunz a fost numit de BBC Music Magazine ca fiind unul dintre cei 10 pianiști ai viitorului, acesta cântând alături de cele mai renumite orchestre la nivel mondial, peste 70 la număr, printre care London Philharmonic Orchestra la Royal Albert Hall, toate orchestrele BBC (Symphony, Concert, Philharmonic, Scottish, Wales, Belfast), Royal Scottish Orchestra, Wales Opera Orchestra, Liverpool Philharmonic și Birmingham Symphony, The Philharmonic Orchestra, Orchestra Halle și London Music, Deutsche Simphony Orchestra la Berlin Philharmonie, Braunshweig Orchestra, Royal Stockholm Philharmonic, Orchester National de Capitol de Toulouse, Orchestra Radio Spaniolă și Orchestra de Castilla e Leon, Orchestra Padova di Veneto și Haydn Orchestra di Bolzano.

Mai mult, a colaborat cu toate ansamblurile orchestrale ale Poloniei, inclusiv Filarmonica din Varșovia, toate orchestrele românești, inclusiv Filarmonica George Enescu, precum și Orchestrele din Erevan, Tokyo, Kioto, Osaka.

Eduard a avut turnee în România extrem de des, aducând un pian Yamaha CFX de la Berlin Philharmonie atât în recitaluri, cât și alături de violonistul Alexandru Tomescu, alături de care a avut turnee cu lucrările integrale pentru pian și vioară de Prokofiev și Enescu. În activitatea sa, a colaborat cu dirijori precum Tugan Sokhiev, Cristian Mandeal, Edward Gardner, Gerard Schwarz, Lothar Koenigs, Garry Walker, Clark Rundell, Mark Stephenson, Alejandro Posada, Josep Caballe Domenech, Alexander Joel, Andrés Orozco-Estrada, Barry Wordsworth și David Angus.

Înregistrările radio ale lui Eduard Kunz includ Concertul dublu de Mozart cu BBC Scottish Orchestra, Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră de Beethoven și Concertul nr. 1 de Ceaikovski cu Orchestra din Irlanda de Nord, Concertul nr. 2 de Rahmaninov cu BBC Concert Orchestra Londra, cât și Rapsodia pe o temă de Paganini de Rahmaninov cu Deutsche Symphony Orchestra și BBC Symphony Orchestra.

A înregistrat concertul în la minor de Edvard Grieg cu Gnessin Virtuosi, 8 programe de recital solo pentru BBC Radio 3 și mai multe programe pentru radiouri precum Deutsche Cultur, Radio France și Orfeus. Eduard Kunz este primul pianist din istorie care a prezentat Yamaha Disklavier Technology™ în masterclass-urile sale din Shanghai, Beijing și Hong Kong, în 2017. Mai mult decât atât, Eduard este co-fondatorul Kunz Piano Academy din Brașov, România, eveniment desfășurat de două ori pe an, alături de tineri din întreaga lume pentru o săptămână de masterclass-uri publice.

De asemenea, Eduard Kunz a ajuns în anul 2011 în a doua etapă a Concursului Internațional „Piotr Ilici Ceaikovski” de la Moscova și a câștigat Marele Premiu la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu din București.

De altfel, acesta a câștigat locul I la Concursul Paderewski din Polonia (2010) și New Orleans din USA (2010). Talentul său i-a adus 13 premii I la mari competiții ale lumii, dar și o carieră impresionantă, acesta mărturisind că nu își poate concepe viața fără instrumentul care l-a făcut cunoscut.

  • Concertul extraordinar va avea loc în 31 octombrie, la Palatul Culturii, ora 19.
  • Preț bilet: 32 de lei!
  • Bilete se găsesc la casieria instituției sau la link-ul :

https://www.iabilet.ro/bilete-bistrita-recital-cameral-eduard-kuncz-90770/?fbclid=IwAR3DCydkTDlNpFl65TIE4KVus9hRav6qQ-_os78K9r3xD7dajOeqC6caiDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!