Voluntarii Tășuleasa Social revin în localitatea Sânmihaiu de Câmpie. Pe 23 noiembrie are loc o nouă acțiune de împădurire

FOTO: arhivă

 

 

600 de locuri sunt disponibile la o nouă acțiune de împădurire organizată de Asociația Tășuleasa Social pe raza județului Bisrița-Năsăud. Cei care vor să participe se pot înscrie, iar organizatorii vor asigura transport atât din municipiul Bistrița, cât și din Cluj-Napoca.

Acțiunea de împădurire se va desfășura în data de 23 noiembrie, în Sânmihaiu de Câmpie, fiind a doua din acest an pe raza acestei localități, prima fiind organizată în primăvară. În urma primei acțiuni de împădurire, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, doar jumătate dintre puieții plantați s-au prins.

”După plantarea noastră nu a plouat timp de 6 săptămâni, ceea ce a însemnat un mare obstacol în dezvoltarea normală a puieților. Evaluarea puieților, realizată la locul de plantare, ne-a indicat că numai 55% dintre puieți s-au prins și, deși cei care ne-au asigurat suportul tehnic de la Bistrița-Năsăud ne-au transmis că având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile, rezultatul este unul foarte bun, este de datoria noastră să mai încercăm o dată!”, spun reprezentanții Asociației Tășuleasa Social.

În ceea ce privește acțiunea programată pentru data de 23 noiembrie, la aceasta sunt disponibile circa 600 de locuri.

”În 23 noiembrie ne întoarcem la ultimul loc de plantare! Avem o treabă de terminat în Pădurea Transilvania 5.0 din Sânmihaiu de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud, pe care am plantat-o în primăvara acestui an. Contăm pe voi că toate cele 600 de locuri disponibile se vor ocupa! Ca și până acum, noi vom organiza transport din Cluj-Napoca și Bistrița, după următorul program:

  • Plecare din Bistrița: sâmbătă dimineața la ora 8:00 din fața Palatului de Justiție;
  • Plecare din Cluj-Napoca: sâmbătă dimineața la ora 8:00 din parcarea Sălii Sporturilor ”Horia Demian”, mai spun organizatorii acțiunii.

Înscrierile se pot face pe pagina oficială a Asociației Tășuleasa Social.

error: Content is protected !!