Vreți 3.000 de lei de la Primărie pentru mașina veche? Programul Rabla Local e-n PLOP și nu se știe când pornește! “Urmăriți site-ul !” Asta-i directiva oficială!

Programul Rabla Local implică acordarea unui voucher de 3.000 de lei, FĂRĂ a fi obligați să cumpărați o altă mașină. Cetățenii care vor să scape de mașina veche, accesează programul și primesc acești bani CASH, din partea Primăriei Bistrița.  Această sumă este compusă din finanțarea AFM de 2.400 lei și finanțarea de 600 lei susținută de la bugetul local al Municipiului Bistrița.

NU există un calendar de depunere a dosarelor : “Urmăriți site-ul instituției!”

După încheierea contractelor de delegare încheiate de Administrația Fondului pentru Mediu cu unitățile administrativ-teritoriale și publicarea pe site-ul: www.afm.ro a listei cu unitățile administrativ-teritoriale care au încheiat contracte de delegare, AFM va publica anunțul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanții persoane fizice și a sumelor alocate.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat finanțarea solicitată de Municipiul Bistrița pentru casarea a 1.000 de autovehicule uzate.

Pe site-ul AFM NU există un calendar de lansare a aplicației on-line. Singurul lucru pe care-l pot face beneficiarii: să-și creeze cont în aplicația AFM și să aștepte lansarea de depunere dosare.

BANII cash, cu o singură condiție: în termen de 3 ani, beneficiarul NU are voie să-și cumpere mașină mai veche de euro 5! 

Proprietarul care încasează cei 3.000 de lei, are o singură obligație: să NU achiziționeze un autoturism cu norma de poluare Euro 5 și/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare. 

Important !!! 

Persoanele fizice care primesc stimulentul de casare, se angajează: 

– să predea spre casare și să radieze din circulație și din evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită stimulentul pentru casare; ,

Persoanele fizice interesate să caseze mașinile mai vechi de 15 ani se pot înscrie în PROGRAM, prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție, pe website-ul www.afm.ro. AFM va anunța deschiderea sesiunii de înscriere pentru persoane fizice.

Pași de urmat de către solicitanți:

  1. Să consulte site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (www.afm.ro), al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (www.mmediu.ro) și al Primăriei municipiului Bistrița (www.primariabistrita.ro, la Sectiunea Casarea autovehiculelor uzate) pentru a afla când se lansează/deschide platforma AFM pentru înscrierea cetățenilor în program;
  2. Să se înscrie în platforma AFM, pe pagina de internet www.afm.ro la secțiunea „Programe de finanțare” – ”Casarea autovehiculelor uzate”.

AFM – Buget Enorm, funcționare de amatori! 13. 3 MILIARDE de lei, pe 2023, însă toate programele sunt „pe avarii!”

După scoaterea UDMR de la Guvernare, Ministerul Mediului a revenit PNL-ului, care l-a nominalizat pe Mircea Fechet la conducerea ministerului. În 2023, Agenția Fondului de Mediu derulează o serie de programe: Casa Verde Fotovoltaice, Rabla Clasic, Rabla Plus, Rabla pentru Electrocasnice însă toate programele se implementează greu, cu întârzieri majore. Bugetul instituției: 13.3 MILIARDE de lei.

Citiți și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!