Weekend plin pentru salvamontiștii din Bistrița-Năsăud. Intervenții în Munții Rodnei și Călimani

Salvamontiștii din Bistrița-Năsăud au avut un weekend plin de intervenții, fiind solicitați să acorde sprijin în două cazuri petrecute în Munții Rodnei și în unul produs în Munții Călimani.

În ceea ce privește Munții Rodnei, salvatorii au fost solicitați în două situații critice.

Astfel, în Valea Anieșului, echipa Salvamont a intervenit prompt pentru salvarea și evacuarea în siguranță a două persoane care au suferit un accident auto. Persoanele erau în stare gravă, li s-a acordat primul ajutor după care una dintre victime a fost evacuată cu ajutorul unui elicopter SMURD de la Baza Aeriană Jibou, iar cea de a doua a fost coborâtă cu ambulanța Salvamont și predată echipajului de terapie intensivă SMURD venit în sprijin.

Cea de-a doua intervenție din Munții Rodnei a avut loc în zona Lacului Lala Mare. Echipa a oferit ajutor unei persoane de sex feminin care a alunecat pe o zonă cu piatră udă și acuza dureri foarte mari în zona umărului. Și în acest caz a intervenit un elicopter SMURD însă de la baza Târgu Mureș.

În Munții Călimani, salvamontiștii au intervenit într-un alt caz de urgență. Echipa a intervenit rapid pentru a salva o persoană rănită. Datorită coordonării eficiente și echipamentului adecvat, operațiunea s-a desfășurat fără probleme.

”Suntem profund recunoscători membrilor echipei și voluntarilor Salvamont Bistrița, echipajelor aero din Jibou și Târgu Mureș, precum și colegilor de la EPA SMURD Sângeorz Băi pentru eforturile lor neobosite și devotamentul deosebit în salvarea vieților omenești. Vă reamintim să fiți mereu precauți și să vă informați corespunzător înainte de a pleca în drumeții. Siguranța este pe primul loc!”, a transmis Serviciul Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!