Zece școli din județ participă la cea de-a V-a ediție a concursului ”Reciclezi pentru viitorul tău!”

Zece unități de învățământ din județ participă la cea de-a V-a ediție a concursului ”Reciclezi pentru viitorul tău!”, competiție organizată de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și Supercom SA, în parteneriat cu TeraSteel.

La această ediție participă școlile gimnaziale din comunele Lunca Ilvei, Poiana Ilvei, Sânmihaiu de Câmpie, Milaș, Șieuț, Monor, Petriș, Budacu de Sus, Chiuza, Leșu.

”Scopul principal al acestui concurs este de a îi învăța și încuraja pe copii să colecteze selectiv deșeurile încă de pe băncile școlii, astfel încât să își formeze o deprindere sănătoasă și să ajungă să iubească și să respecte natura”, precizează ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Organizatorii au pus la bătaie și premii, respectiv 10 biciclete mountain bike, 100 de boxe portabile și 100 de seturi căști audio.

Prin acest concurs, copiii din ciclul primar și gimnazial au ocazia să învețe să colecteze selectiv deșeurile și chiar să devină exemple pentru familiile lor.

”Învățăm cu drag copiii de ce este importantă reciclarea deșeurilor și cum putem colecta separat corect deșeurile într-o activitate interactivă la care copiii au participat cu mult entuziasm. Investim în educația copiilor pentru o natură mai curată și mai sănătoasă. Sperăm ca acești copii, prin atitudinea lor, să influențeze cât mai multe persoane din jurul lor și acestea să le urmeze exemplul”, a mai transmis ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Până în prezent, concursul ”Reciclezi pentru viitorul tău!” s-a derulat în 40 de școli din județ și s-au adunat 172 de tone de deșeuri reciclabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *