Zece șoferi au rămas pietoni după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din Bistrița-Năsăud au derulat noi acțiuni în trafic, acestea vizând creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și prevenirea accidentelor de circulație.

Principalul scop al polițiștilor a fost acela de a depista conducătorii auto care nu respectă normele rutiere și astfel pun în pericol siguranța altor participanți la trafic.

În filtrele organizate, polițiștii au verificat 180 de vehicule și peste 250 de persoane. Aproape 50 de șoferi din cei opriți pentru control au fost testați și cu aparatele din dotare.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor, oamenii legii au reținut 10 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au aplicat 100 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 44.000 de lei, iar din totalul acestora, 15 sancțiuni, în cuantum de aproximativ 10.000 de lei, au fost aplicate conform Legii 61/1991, pentru nerespectarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Pentru nereguli mai grave, polițiștii au întocmit și dosare penale.

Astfel, s-a ales cu dosar penal un bărbat prins în timp ce conducea o mașină deși se afla sub influența alcoolului.

La data de 5 iulie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 51 de ani din Ghemeș, aflat sub influența băuturilor alcoolice. La momentul depistării, bărbatul se afla la volanul unui autoturism care circula pe Drumul Județean 173, prin localitatea Milaș, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice, în vederea determinării alcoolemie. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările vor fi continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, precizează Poliția.

Alți doi bărbați s-au ales cu dosare penale pentru conducere fără permis.

Unul a fost prins conducând un scuter.

În  după-masa de 7 iulie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 48 de ani, din Orheiu Bistriței, în timp ce conducea un scuter fără a deține permis de conducere. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, mai precizează Poliția.

Cel de-al doilea a fost depistat la volanul unei mașini care circula pe DN 17.

La data de 5 iulie, în cadrul acțiunilor preventive și de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Compartimentului Rutier Beclean au înregistrat cu aparatul radar, pe Drumul Național 17, în Podirei, un autoturism care rula cu viteză peste limita legală. La volan a fost identificat un bărbat de 49 de ani, din Bistrița, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce. Rezultatul testării etilotest a fost negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, mai menționează Poliția.

Un alt bărbat s-a ales cu dosar penal în urma unui accident rutier.

”La data de 7 iulie, în urma intervenției la un accident rutier cu pagube materiale, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Vizat de comiterea faptelor este un bărbat de 39 de ani din Bistrița care, în timp ce conducea un ATV, ce nu era înmatriculat sau înregistrat, ajuns în intersecția a două străzi din Delureni, a intrat în coliziune cu un autovehicul. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,16 mg/l alcool în aerul expirat. Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit”, se mai arată în buletinul de presă al Poliției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!