Zeci de elevi, prinși în timp ce chiuleau de la ore

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii au derulat mai multe acțiuni pentru prevenirea absenteismului școlar, efectuând verificări atât în municipiul Bistrița, cât și în Sângeorz-Băi și Maieru.

Pe raza municipiului Bistrița au acționat polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlar. Pe lângă prevenirea si combaterea absenteismului școlar, s-a urmărit și prevenirea traficului și consumului de droguri în rândul elevilor. În cadrul activităților au fost efectuate verificări în 20 de localuri publice din zona adiacentă unităților de învățământ. Astfel, au fost depistați 24 de elevi care nu frecventau cursurile, fiind informați reprezentanții școlilor unde aceștia învață.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud precizează că acțiuni similare au fost desfășurate și în orașul Sângeorz-Băi și localitatea Maieru, fiind efectuate verificări în zonele adiacente unităților de învățământ și în incinta a patru localuri publice din cele două localități. Oamenii legii au legitimat 26 de persoane și au depistat 14 elevi care absentau de la cursuri, fiind întocmite informări către conducerea școlilor unde învață. În cadrul acțiunii nu au fost constatate alte încălcări de natură contravențională sau penală.

Pe lângă acțiunile de control, polițiștii au desfășurat și nouă activități preventive la clasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *