Zi istorică la Bistrița, din punct de vedere meteorologic

Ziua de 27 februarie 2024 a fost, pentru municipiul Bistrița, o zi istorică din punct de vedere meteorologic, potrivit administratorului ONG Meteo.BN, Mihai Bălan.

”Zi istorică marți, 27 februarie, la Bistrița, din punct de vedere meteorologic, în condițiile în care maxima absolută a lunii februarie, de când se fac măsurători meteorologice, a fost depăşită! S-a înregistrat, astfel, o maximă diurnă de +19.1°C, la stația meteo a Administrației Naționale de Meteorologie RA, cu 0.3°C peste vechiul record, 18.8°C, care data din 12.02.2014. Stația meteo privată ONG „Meteo.BN” a înregistrat, la ora 15:15, o valoare chiar mai ridicată, influențată şi de insula de căldură a oraşului, de 20.4°C ! Sunt valori incredibil de ridicate pentru această perioadă, media lunii februarie urcând, până la această dată, la +5.7°C, la stația asociației!”, a precizat Mihai Bălan.

Potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie, în Transilvania, valorile termice diurne se vor menține cu mult peste normalul climatologic până la începutul lunii martie (3 martie), cu o medie zilnică a temperaturii maxime cuprinsă între 15 și 18 grade. Ulterior, tendința va fi de scădere treptată, astfel încât la finalul primei decade se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11…12 grade, însă și aceste valori vor caracteriza o vreme mai caldă față de normalul perioadei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!